Bouwien ten Bokum

Kijk hier de campagnevideo

Beeld: D66 Apeldoorn

“Ik wil onderdeel zijn van een samenleving, die zich verantwoordelijk voelt voor elkaar en voor de toekomst. En in de raad; geen scorebord aanpak voor korte termijn, maar betekenisvolle resultaten voor de samenleving.”

  • 51 jaar
  • Bilthoven
  • Apeldoorn
  • Zij/haar

Ik ben al jaren D66-er en betrokken bij Apeldoorn. Mijn kinderen zijn hier geboren en net als elke ander ouder wil ik voor mijn kinderen een fijne toekomst. Duurzaamheid, betaalbare woningen, natuur, inclusie en kansengelijkheid zijn thema’s van nu en voor de komende decennia en generaties.
Daarom wil ik samen met de D66-fractie te werken aan duurzame oplossingen voor de complexe opgaves in deze onzekere tijden.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik ben altijd te porren voor een stevige wandeling met onze hond door de bossen van Apeldoorn – west naar Hoog Soeren. Heerlijk!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Als ik naar Apeldoorn kijk zie ik een stad met een veel groter oppervlak dan andere steden, met een lage dichtheid. Nog steeds zijn er veel oudere bedrijventerreinen met bv transportbedrijven of 2e handsautobedrijven en wijken zoals De Maten, Zuid, Orden of Zevenhuizen, die verouderd zijn.
Deze terreinen kunnen getransformeerd worden naar mooie woonwijken. Dat levert meer levendigheid voor de stad op en blijft het groen buiten de stad beter behouden!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Apeldoorn doet al veel zaken goed op het gebied van duurzaamheid, maar willen we de gestelde doelstelling halen is het tijd dat we meer plannen en daadwerkelijk gaan uitvoeren. Niet over een aantal jaren maar nu. Energie besparen en zonnepanelen op daken levert niet genoeg op. Windturbines zijn ook echt nodig.
  • Veel sectoren zijn hard geraakt door de Coronacrisis. Ik denk aan de horeca en de cultuursector. We moeten ze helpen om weer tot bloei te kunnen komen zodat Apeldoorners niet alleen kunnen genieten van een drankje/ etentje op het terras maar ook van een mooie voorstelling.
  • Politiek is van ons allemaal. Daarom zie ik graag dat er (nog) meer vrouwen en meer mensen van etnische diversiteit actief in politiek willen zijn. Ik maak me daar hard voor en probeer iedere Apeldoorner te enthousiasmeren.

Wat betekent D66 voor jou?

Democratie is een groot goed en kwetsbaarder dan we soms denken. Kijk alleen al naar de kleine ledenaantallen van politieke partijen. Of de af en toe zorgelijke berichten in kranten.
D66 staat voor mij voor vrijheid en verantwoordelijkheid, voor gezond verstand en mildheid.

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

Ik verslind non-fictieboeken over maatschappij en politiek. De hele dag in de weer met nieuws en krant. Bijzondere interesse voor boeken over kansengelijkheid en vrouwenrechten. Bijvoorbeeld het boek van Caroline Criado Perez: ‘Onzichtbare vrouwen’. Echt een aanrader!

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Het laatste concert dat ik bezocht was een prachtige Messiah in Orpheus door ons eigen Apeldoorns Bachkoor in samenwerking met Philharmonie Oost Nederland. Daarnaast bezoek ik ook graag dansvoorstellingen.