Onderscheiding voor Sebastiaan Capel

Bijzondere verdiensten

Sebastiaan Capel heeft de Rick ten Have Award ontvangen vanwege zijn bijzondere verdiensten voor D66 in Amsterdam. Capel was ruim 20 jaar actief voor onze partij, waaronder vier jaar als Gemeenteraadslid en acht jaar als stadsdeelvoorzitter in Zuid. Capel ontving de onderscheiding tijdens onze nieuwjaarsreceptie uit handen van D66 Amsterdam voorzitter Attie Wang.

Capel: “Het is enorm eervol om op deze manier de waardering van de partij te krijgen. Ik heb mij al die jaren met enorm veel plezier ingezet voor de ontwikkeling van de stad, bewoners en ondernemers. En het is ook een mooie herinnering aan Rick met het vlinderdasje. Hij heeft een mooi plekje gekregen bij mij thuis!

Rick ten Have Award

Deze prijs is vernoemd naar Rick ten Have († 2021). Dit gewaardeerde lid zat twintig jaar lang voor D66 in de Amsterdamse gemeenteraad, tussen 1986 en 1994 was hij wethouder in Amsterdam, tevens was hij een aantal jaar lid van de deelraad in Centrum. Als eerbetoon aan Rick ten Have werd in 2014 een prijs ingesteld met zijn naam voor D66-politici die drie termijnen of meer in de gemeenteraad of op stadsdeelniveau politiek actief zijn geweest en een punt achter hun politieke carrière zetten.

De prijs wordt iedere vier jaar na de gemeenteraadsverkiezingen uitgereikt aan vertrekkende politici. Dit jaar ontvingen de Amsterdamse bestuurders Sebastiaan Capel, Jan-Bert Vroege en Simone Kukenheim de Rick ten Have Award.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.