Vacature fractie-ondersteuner algemeen

Deze vacature is inmiddels gesloten.
 
Wil jij je actief inzetten voor Amsterdam Zuid namens D66? Dit is je kans om een bijdrage te leveren aan de lokale politiek in Amsterdam Zuid!

Denk jij wel eens na over de buurt waar je woont en wat anders en beter kan? Waar stoor je je dagelijks aan als je naar de supermarkt of sportschool loopt? Hoe zit het met de vergroening? Het parkeerbeleid? En, waarom is er zo weinig ruimte voor cultuur in dit stadsdeel? 

Als stadsdeelcommissie zetten wij ons in om de directe leefomgeving van bewoners en ondernemers in Amsterdam Zuid beter te maken. Het politieke werk gaat op stadsdeelniveau vaak om hele praktische zaken, maar we laten de D66-idealen zeker meewegen. Wij laten het de D66-geluid horen in Amsterdam Zuid. Help jij ons mee?
 
Wat doet het de stadsdeelcommissie fractie van D66 Amsterdam Zuid?
De stadsdeelcommissie behartigt de belangen van bewoners en ondernemers en adviseert het dagelijks bestuur en het bestuur van de stad over wat er speelt in het stadsdeel. De stadsdeelcommissie bestaat uit vertegenwoordigers uit de buurten en is gekozen door bewoners.

De stadsdeelcommissie haalt input op bij bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen. Als er onderwerpen zijn die meer aandacht moeten krijgen, bespreken zij dit in het tweewekelijks overleg met het dagelijks bestuur van het stadsdeel. Ook kan het dagelijks bestuur aan de stadsdeelcommissie vragen om advies uit te brengen over een bepaald onderwerp. 

Functieomschrijving

Als fractieondersteuner doe je mee! Samen met de fractie en een aantal andere D66-ers die de fractie ondersteunen bereid je als team de stadsdeelcommissievergaderingen voor. Dit betekent onderwerpen agenderen, adviezen voorbereiden en meedenken over schriftelijke en mondelinge vragen.

Dit kost je enkele uren per week en je doet de rol voor een langere periode. Qua tijdsbesteding kan je denken aan ongeveer 8-12 uur per maand. Je neemt deel aan het fractieoverleg (om de week) en doet voorbereidend lees-, schrijf- en uitzoekwerk. Daarnaast word je aanwezigheid en inzet bij de overige activiteiten van de afdeling ontzettend gewaardeerd.

Het betreft een vrijwillige functie met aangewezen verantwoordelijkheden. Het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Je bent aanwezig bij de tweewekelijkse fractievergaderingen, schrijft mee aan adviezen en volgt de lokale ontwikkelingen via (social) media.

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die …

  • flexibel en samenwerkingsgericht is
  • positief is ingesteld en kansen ziet voor Amsterdam Zuid
  • initiatief neemt en met suggesties voor adviezen komt
  • politiek sensitief is en bijdraagt aan de dialoog met bewoners
  • ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere politieke partijen in Amsterdam Zuid actief wil opzoeken
  • nieuwsgierig is naar zijn/haar directe omgeving
  • overtuigend een boodschap kan overbrengen 
  • de zichtbaarheid van D66 Zuid wil versterken
  • in een klein team intensief samen kan werken

Dat is bijna onnodig te zeggen: ervaring opdoen in de lokale politiek, je bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze stad en de realisatie van sociaal-liberale denkbeelden. En natuurlijk gezelligheid. Ook is er een kleine vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Het belangrijkste is een nieuwsgierige en proactieve houding. Ook als je weinig ervaring hebt binnen D66 kan je je interesse tonen in de rol van fractieondersteuner van de stadsdeelcommissie Amsterdam Zuid Deze rol kan een goede manier zijn om actief te worden bij D66.

De stadsdeelcommissiefractie bepaalt wie hen ondersteund. Mensen die interesse hebben, kunnen contact opnemen met [email protected].

We ontvangen graag een link naar je LinkedIn profiel en een korte motivatie (max. een half A4’tje). Daarna volgt een kennismakingsgesprek waarin we met elkaar in gesprek gaan over de verwachtingen.

Heb je vragen of wil je een keer aansluiten bij een fractievergadering? Dan kun je je ook melden bij [email protected].