Eefje van Kessel – stadsdeelcommissielid                                             

Beeld: Eefje van Kessel

Hallo, ik ben Eefje van Kessel en ik heb mezelf verkiesbaar gesteld voor de stadsdeelcommissie in Amsterdam Zuid omdat ik actief wil bijdragen aan het fijne stadsdeel waarin ik zelf al 18 jaar met veel plezier woon, werk en leef.                                                   

  • 46 jaar
  • Deurne
  • Amsterdam

Amsterdam Zuid is een geweldige plek om te wonen. We hebben prachtige architectuur, groene parken en pleinen, de mooiste musea van de wereld en de beste markten en winkelstraten. Ik zet me graag in om ons stadsdeel fijn en mooi te houden voor iedereen die hier graag woont, werkt of op bezoek komt. Dit gaat voor mij niet alleen over schone, mooie en veilige straten en pleinen, maar ook over mensen die goed met elkaar omgaan, jong en oud, rijk en arm.                                                        

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik woon vlakbij het Museumplein en heb dit altijd als een geweldig “achtertuin” beschouwd, Picknicken in de lente, zonnen in de zomer, wandelen in de herfst en schaatsen in de winter, het hele jaar rond biedt het Museumplein ruimte voor iedereen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zou graag zien dat er meer mensen mee doen en denken om onze stad en stadsdelen nog prettiger te maken voor iedereen. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Betere openbare ruimte die uitnodigt tot gebruik door bewoners
  • Meer woningen, vooral ook voor mensen met een middeninkomen en gezinnen
  • Minder overlast en onveilige verkeerssituaties