D66 Amsterdam Zuid zet zich in voor bereikbaarheid

Wij vinden dat iedereen in ons stadsdeel mee moet kunnen doen. Als je er eenmaal op gaat letten blijkt dat veel plekken in ons stadsdeel slecht bereikbaar of niet toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Daarom vraag ik, Eefje van Kessel, in de stadsdeelcommissie van Amsterdam Zuid regelmatig aandacht voor toegankelijkheid in ons stadsdeel. Concreet gaat het over de volgende punten:

–> Toegankelijke speeltuinen, zodat kinderen met een beperking ook fijn kunnen spelen. Samen met andere kinderen.

–> Toegankelijk stoepen, straten en pleinen zodat mensen met een beperking zich vrij kunnen bewegen.

–> Toegankelijk openbaar vervoer zodat je, ook als je gebruik maakt van een rolstoel, naar je werk kan of met je vrienden kan afspreken.

We zijn blij te merken dat er, mede door onze adviezen, steeds meer plekken in ons stadsdeel wel toegankelijk zijn voor iedereen. 

We zijn er echter nog niet en daarom vraag ik nogmaals aandacht voor de toegankelijkheid van ons openbaar vervoer. De verhalen van mensen die rolstoel gebonden zijn en niet met de tram of metro naar hun werk of privé-afspraken kunnen zijn schrijnend. Zij zijn gedwongen om door weer en wind enorme afstanden in die rolstoel af te leggen.

Daarom ga ik op 17 juli in debat met het Dagelijks Bestuur en de Stasdeelcommissie van Amsterdam Zuid over hoe we ons stadsdeel nog toegankelijker kunnen maken.