Sigrid Hettinga

Beeld: Sigrid Hettinga

Aangenaam!
Mijn naam is Sigrid en ik maak me sterk voor een aangenaam Amsterdam.

Een aangename stad is een stad met schone lucht, opgeruimde straten en voldoende activiteiten voor iedereen. Een aangename stad is een levendige stad: een stad met gezonde mensen, voldoende planten, bomen, vogels en dieren. In een stad waar je aangenaam woont, voel je je veilig, wordt je mening gehoord en ben je niet eenzaam.

Als lid van de Stadsdeelcommissie Amsterdam Oost wil ik werken aan een aangenaam Amsterdam. Vooral wil ik aandacht vragen voor:

1) Meedoen en verbinden. Meer aandacht voor (tijdig) betrekken van inwoners bij plannen die effect hebben op hun leefomgeving. Vooral op het gebied van energietransitie (isoleren, gasvrij en windmolens).
2) Gezonde en levendige stad. Meer aandacht voor gezond voedsel en schone lucht.
3) Leven op IJburg: Meer groen: bomen, planten, bloemen en meer activiteiten voor jongeren.

Het belang van inwoners staat voorop. Als volksvertegenwoordiger is mijn taak deze, soms verschillende, belangen te verdedigen. Goed luisteren, integriteit en onderzoek zijn daarbij belangrijk.

Sinds 2003 woon ik in Amsterdam Oost (eerst Indische buurt en nu IJburg), samen met mijn partner en twee kinderen (geboren in 2011 en 2015). Ik werk als freelancer aan de landbouwtransitie.