Max Christen

Max Christen - Beeld: Geert Cox

#3

  • 30 jaar
  • Almelo
  • Almelo

Voor wie en wat maak jij je hard?

Ik maak mij hard voor iedereen in onze gemeente, van de twee dorpen tot aan de binnenstad. Waarvoor ik mijn best doe is dat ik mijn mandaat zo goed mogelijk wil uitvoeren waarvoor ik ben verkozen door mijn idealen te verkondigen. Ik zal mij inzetten wat de stad nodig zal hebben.

Wat is je favoriete plek in de stad?

Als ik langs het water loop in Almelo, bijvoorbeeld als ik langs het Almelo-Nordhornkanaal loop of de stadshaven. Die plekken vind het heel erg mooi.

Wat maakt jou het meest blij?

Als ik samen dingen kan doen, bijvoorbeeld samen met vrienden iets doen, samen iets bereiken, samen sporten of op een terras zitten. Als ik samen iets kan doen dan levert dat mij heel veel blijdschap en plezier op.

Wat maakt jou een echte D66’er?

Ik zet me in voor vrijheid voor iedereen en dat ik daarin het belang zie dat iedereen zich zelf verder kan ontwikkelen. Ik wil te omkijken naar mensen die dat zelf niet kunnen. Ik zet mijzelf in voor duurzaamheid, een gezonde leefomgeving voor iedereen waarin iedereen kan participeren. Daarom vind ik sport en onderwijs zo belangrijk, want elk kind in Almelo heeft het recht om zich op die gebieden te ontwikkelen.

Wat maakt je een echte Almeloër?

De Twentse nuchterheid, maar ook her verder willen kijken naar anderen. Dat wij ook voorbij onze eigen stad kunnen kijken en dat ik niet alleen gesteld ben op ons-kent-ons.

Wat is je guilty pleasure?

Stiekem, als er een karaokebar in Almelo was geweest dan was dat mijn guilty pleasure.

Wat zou je terug willen zien in Almelo na je raadsperiode?

Dat na deze raadsperiode Almelo zijn problemen heeft opgelost, maar dat deze stad ook visie en plannen heeft over wat er moet gebeuren na morgen. Ik hoop dat Almelo zich altijd opnieuw kan uitvinden.