Willem Kikkert

Willem Kikkert - Beeld: Laurens Niezen Fotografie

Op nummer twee staat Willem Kikkert. Willem is een ervaren en zeer gewaardeerd raadslid. Zijn routine en expertise kunnen een belangrijke motor vormen voor de komende vier jaar, zoals ze dat de afgelopen vier jaar ook al zijn geweest. Willem is teammanager bij de gemeente Voorschoten en kan vanuit die functie veel extra kennis bij zowel de fractie, als bij de gemeenteraad inbrengen. Liefhebber van klassieke muziek en actief beoefenaar van de klassieke zangkunst.

Als lid van het kandidatenteam wil ik bijdragen aan een krachtige en effectieve campagne om te laten zien wat D66 voor Aalsmeer betekent en nog veel meer kan betekenen. Daar hoort natuurlijk een ijzersterk programma bij waarin Aalsmeer/Kudelstaart zich kan herkennen. Mijn (politieke) ervaring en inhoudelijke kennis zet ik graag in om Aalsmeer/Kudelstaart nog mooier te maken.

Mijn sterkste kwaliteit, die van bruggenbouwer, is op alle fronten nodig. In de raad ben ik vaak de verbinder. Andere fracties hebben vertrouwen in mij en waarderen me als persoon. Debatteren doe ik met gemak en gedrevenheid waarbij ik de D66 beginselen met lef en enthousiasme voor het voetlicht breng.

Dat kan niet zonder visie voor Aalsmeer. Een levendige goed functionerende democratie, één van mijn passies, is nooit af, daarom smaakt de afgelopen periode met een zelfstandige fractie naar meer.

Anderen zien Participatie als vertraging van processen, D66 ziet Participatie juist als versnelling van processen. Immers door inwoners te betrekken bij beleid ontstaat er aan de voorkant al meer betrokkenheid, kennisuitwisseling en vertrouwen. D66 is daarom hard nodig in het bestuur van Aalsmeer. Met de D66 fractie speel ik hierin een aanjagersrol, de bruggenbouwer. Voor mij is altijd een gelijkwaardige samenwerking het vertrekpunt. Daar wringt de schoen, gelijkwaardigheid is in onze gemeente nog geen gemeengoed in de gedachten en in het handelen.

Aalsmeer staat de komende tijd voor grote opgaven. Op de woningmarkt: kansen bieden aan starters, jongeren en senioren. De woonagenda sluit hier niet meer aan bij de crisis die op de woningmarkt speelt en moet worden herzien.  In de (jeugd) zorg: niemand laten vallen en inzetten op preventie. Op het gebied van mobiliteit: bereikbaar blijven met name met het openbaar vervoer. En meer inzetten op (deel)mobiliteit. Dit zijn zo maar wat voorbeelden van zaken die aangepakt moeten worden.

Op mij kunt u rekenen.

Al op jonge leeftijd is mijn belangstelling voor politiek gewekt. Ik kom oorspronkelijk uit een “rood nest”. Aan tafel vooral tijdens het avondeten werden stevige debatten gevoerd. Toen al over kansenongelijkheid, onderwijs, de arbeidsmarkt, de woningmarkt, onderwerpen die ook nu nog steeds relevant zijn.

Al op jonge leeftijd ging ik naar partijbijeenkomsten van D66 en werd mijn belangstelling nog verder gevoed. Aan de kant blijven staan, maar wel een mening hebben, past niet bij mij. Daarom ben ik zelf gaan deelnemen aan de politiek, waarbij het lokale bestuur, mij het meeste trok. De plek waar je het dichtst bij de inwoners staat. En daar licht ook mijn passie, voor en met inwoners het beste voor de gemeenschap doen.  

Het klinkt als een cliché, maar voor mij vormt het Waterfront de mooiste plek. Met het weidse uitzicht over de Westeinderplassen, de mooie luchten en de rust en inspiratie die je op die plek inademt. Elke dag wil ik daar, al is het soms even, van genieten.

1.    De woonagenda, meer bouwen voor starters/jongeren en senioren en de percentages betaalbaar (nu 25%) veranderen naar (35%) ten koste van het dure segment;
2.    Inwonersbetrokkenheid als kans zien en niet als probleem;
3.    Doorgaand verkeer uit de wijken weren en in de wijken een 30 km regime invoeren en handhaven                                                    

Een partij zonder dogma’s, bereid zijnde om een probleem vanuit allerlei invalshoeken te beschouwen. Luisterend naar de samenleving. Een redelijke partij, pragmatisch als dat nodig is.                                              

Hoewel lezen één van mijn hobby’s is, heb ik niet echt een favoriet boek. Ik heb wel een genre die ik prefereer, de historische roman. Zo heb ik de boeken van  Ildefonso Falcones ( o.a. Koningin op blote voeten) verslonden, net als de romans van Ken Follett (o.a. Schemering en dageraad).                                              

Mijn andere hobby is de zangkunst. Laatst bezochte evenement was georganiseerd door de Russische Ambassade. Tijdens dit evenement werden liederen van Russische componisten ten gehore gebracht (Rimski-Kosakov, Prokofjev etc). Omdat ik zelf zing en omdat mijn zanglerares daar een optreden gaf.