Lijsttrekkers D66 Zaanstad, Wormerland en Oostzaan voor gemeenteraadsverkiezingen 2022 zijn bekend

ZAANDAM, 22 mei 2021. De leden van D66 Zaanstad, Wormerland en Oostzaan hebben per e-voting gekozen wie de lijsttrekker wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De uitslag is aan de leden zojuist per e-mail bekend gemaakt.

D66 Zaanstad

Flip Hoedemaeker verkozen tot lijsttrekker voor D66 Zaanstad.

“Ik ben blij en vereerd om verkozen te zijn tot lijsttrekker voor D66 in Zaanstad. Laten we nu een mooie lijst samenstellen, een mooi programma en een prachtige uitslag!”

Flip is sinds 2017 raadslid in Zaanstad, daarvoor was hij steunfractielid en bestuurslid van D66 Zaanstad-Wormerland. De leden in Zaanstad konden kiezen uit twee kandidaten, Rob Karst (steunfractielid D66 Zaanstad) is tweede geworden. 

D66 Wormerland

Hans Kramer verkozen tot lijsttrekker van D66 Wormerland

Dank aan de leden voor het uitgesproken vertrouwen om voor de komende gemeenteraadsverkiezingen jullie lijsttrekker te mogen zijn. Ik zie er naar uit om samen met jullie een prachtige campagne te voeren en de grote uitdagingen aan te pakken waar Wormerland voor staat. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!!”

Hans is sinds 2018 fractievoorzitter van D66 Wormerland, daarvoor was hij secretaris in het bestuur van D66 Zaanstad-Wormerland. In Wormerland was Hans de enige kandidaat-lijsttrekker, de leden hebben met overtuigende meerderheid voorgestemd. 

D66 Oostzaan

Aart Ruijter is verkozen tot lijsttrekker van D66 Oostzaan

 “Allereerst wil ik jullie ontzettend bedanken voor het vertrouwen dat jullie in mij uitgesproken hebben. We gaan een boeiende verkiezingsstrijd tegemoet: nog nooit heeft er voor Oostzaan zoveel op het spel gestaan door de onzekere toekomst van ons dorp als zelfstandige gemeente. In de Oostzaanse politiek is de bijdrage van D66 onontbeerlijk gebleken, ook al waren we in de oppositie. D66 staat voor betrokkenheid van burgers bij het bestuur, een solide bestuur en een gezonde financiële situatie. Op al deze terreinen is er sprake van een achteruitgang geweest in de afgelopen ruim drie jaar met de huidige coalitie van de VVD en GroenLinks. Wat ook de toekomst van Oostzaan als gemeente zal zijn, de gemeenschap Oostzaan moet bewaard blijven.

Aart is bestuurslid van D66 Zaanstreek en sinds 2017 fractie-assistent voor D66 Oostzaan, in 2019 is hij tijdelijk vervangend raadslid en fractievoorzitter geweest