Flip Hoedemaeker

Flip Hoedemaeker - Beeld: Guido van Zanen

Ik sta voor een Zaanstad met duurzame groei en ontwikkeling, maar zonder ons groen aan te tasten. Ik woon nu 20 jaar in Zaanstad, maar ik heb ook veel van de wereld gezien, ik heb in Amerika op de kleuterschool gezeten, maar ook jaren in Canada gewoond en op verschillende plekken in Nederland. Voor mijn werk heb ik door heel Europa gereisd. Overal waar ik kom hebben de mensen dezelfde uitdaging, om hun dorp, hun stad, hun land beter door te geven aan de nieuwe generatie. Samen met al die mensen gaan we de wereld duurzamer maken, voor mijn kinderen maar ook voor jouw kinderen en kleinkinderen. Klimaatverandering is reëel, en belangrijk voor een stad onder zeeniveau, en dat geldt ook voor mijn huis.

  • 60 jaar
  • Groningen
  • Zaandam
  • Hij/hem

Ik wil samen met onze inwoners, bedrijven en instellingen hard werken aan een klimaatneutrale stad. We moeten met z’n allen de handen uit de mouwen steken, overal op aarde maar vooral ook in Zaanstad.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Jagersplas. Vlak bij huis, toch ga je helemaal het groen in met de honden.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Zaanstad heeft een unieke mix van wonen en industrie. Door goede samenwerking pakken we unieke koppelkansen in de energietransitie

Wat zijn twee zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer kansengelijkheid voor alle Zaankanters
  • Zaanstad klimaatneutraal voor 2040

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is de enige positief liberale partij. Negatief liberalisme is iedereen loslaten en voor zich zelf laten zorgen. Positief liberalisme is iedereen kansen geven zodat ze vrij zijn het beste uit zichzelf te halen.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

The Wheel of Time, Robert Jordan. Een enorm epos van meer dan 10.000 pagina’s over de strijd tussen goed en kwaad

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Het van Gogh museum denk ik. Ik heb een museumkaart, heerlijk om door zalen te dwalen en mooie dingen te bewonderen.d