Minder restafval in Woensdrecht

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

De gemeente Woensdrecht had zichzelf als doel gesteld om in 2020 per inwoner maximaal 100 kilogram restafval per jaar te hebben. Voor 2025 werd dit doel zelfs 30 kilogram. D66 Woensdrecht moet helaas de conclusie trekken dat dit doel in 2020 niet behaald is en maakt zich hier boos om. “Het is zelfs zo dat de gemeente de zogenoemde VANG-doelstellingen als doel heeft losgelaten en het nu ziet als streven” aldus Thierry de Heer, fractievoorzitter D66 Woensdrecht.

Wat D66 betreft laat de gemeente het doel en de daar bijbehorende VANG-doelstellingen niet los en zet de gemeente er alles op in om de doelstellingen te gaan behalen. Minder afval draagt bij aan een beter milieu en een duurzamere samenleving. D66 Woensdrecht dient 11 november tijdens de behandeling van de begroting een motie in, waarbij D66 het college oproept om een plan van aanpak te maken om te gaan voldoen aan de VANG-doelstellingen en te zorgen voor minder restafval.

“Gemeente Horst aan de Maas heeft maar 30 kilogram restafval per persoon per jaar. Dat moet in Woensdrecht ook kunnen. Minder afval is beter voor iedereen. Dat moet het doel zijn, in plaats van uitsluitend bezig te zijn met kosten te drukken” aldus De Heer.