Kandidatenlijst gemeenteraads-verkiezingen bekend

Beeld: D66 Woendrecht
Met trots presenteert D66 Woensdrecht de kandidatenlijst voor de gemeenteraads-verkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022. Met deze mix van ervaren en nieuwe gezichten vertrouwt D66 erop alle inwoners van Woensdrecht te kunnen aanspreken en vertegenwoordigen. Lijsttrekker Thierry de Heer: “Ik ben trots op het feit dat D66 Woensdrecht zo’n diverse kandidatenlijst heeft en Woensdrecht duurzaam wil veranderen. De top-8 heeft de (persoonlijke) ambitie om van Woensdrecht een groenere, eerlijkere en duurzamere gemeente te maken, waarin inwoners ook echt gehoord worden.”

De lijst wordt aangevoerd door Thierry de Heer. Voor de zomer van 2021 is hij al verkozen tot lijsttrekker. Momenteel is hij fractievoorzitter en tevens provinciaal statenlid. Op de tweede plek staat Jeroen van der Ha uit Hoogerheide. Hij kwam deze raadsperiode in de raad met voorkeursstemmen en heeft zich meer dan bewezen. Hij wil zich graag ook de komende raadsperiode blijven inzetten voor de belangen van onze jongeren. De top 3 is compleet met Floris van Loon uit Hoogerheide. Hij is op dit moment burgerraadslid en als directeur van een basisschool is hij enorm begaan met het onderwijs.
 
In de top 8 vinden we drie nieuwe gezichten. De hoogstgeplaatste nieuwkomer op de lijst, op plek vier, is Valerie Verkuijl uit Hoogerheide. Zij is werkzaam als orthopedagoog en betrokken bij verschillende verenigingen in de gemeente, waaronder Jeugdland. Op plek zes vinden we Michel Thomson uit Putte en op plek zeven staat Ilona Meijer-Moerkens uit Ossendrecht. Michel wil zich als inwoner van Putte met de Belgische nationaliteit specifiek inzetten voor onze Belgische inwoners en inwoners met een andere nationaliteit. Ilona is momenteel al actief binnen de fractie op het gebied van communicatie en is actief in het verenigingsleven van Ossendrecht.
 
Op plaats vijf en plaats acht staan de andere twee burgerraadsleden van D66 Woensdrecht. Guy Janssen vinden we op plek vijf. Hij is werkzaam op RSG ‘t Rijks en is expert op het gebied van duurzaamheid en natuur. Als laatste van de top acht staat Niek van Essen. Hij is werkzaam bij het West-Brabants archief en maakt zich sterk voor het klimaat, de natuur en de gelijkheid in de samenleving.
 
De kandidatenlijst van D66 Woensdrecht bestaat uit negentien kandidaten en wordt mogelijk nog aangevuld met lijstduwers. D66 Woensdrecht gaat vol vertrouwen de gemeenteraadsverkiezingen in met deze diverse lijst met enthousiaste mensen.

Beeld: Ilona Meijer