D66, GroenLinks en Pvda in Westerkwartier willen ‘gewoon’ betrouwbare bruggen

“Wanneer krijgen we nou weer ‘gewoon’ betrouwbare bruggen terug in het Westerkwartier?” vraagt Han Schiphuis zich na de zoveelste stremming van de tafelbrug bij Noordhorn af.

De D66 fractieassistent woont zelf in Noordhorn en heeft regelmatig met de fiets voor een afgesloten brug gestaan. “Bij een stremming moet je tien kilometer omfietsen om aan de andere kant van het kanaal te komen om naar de supermarkt te gaan. En dan weer tien kilometer terug.”

Geldt ook voor Aduard

Datzelfde geldt natuurlijk voor mensen in Aduard als de brug daar ook weer eens kuren heeft.” Volgens Schiphuis laat ook de communicatie vanuit Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor de bruggen, te wensen over. “Als aanwonende zie je opeens de matrixborden direct voor de brug staan met de melding ‘gestremd tot maandag’. En dan?”

Vragen gesteld

De fracties van D66, GroenLinks en PvdA in Westerkwartier hebben daarom, schriftelijke vragen gesteld aan het college. De vragen gaan over 3 belangrijke aandachtspunten. Dat zijn het gebrek aan communicatie, het ervaren gebrek aan aandacht vanuit Rijkswaterstaat voor mensen die als fietser en voetganger aangewezen zijn op de oeververbinding, en ten derde het gebrek aan zicht op een definitieve oplossing. Volgens de fractie zitten inwoners écht te wachten op ‘gewoon’ net zulke betrouwbare bruggen als die er eerder lagen.

P.S.

Ten tijde van het schrijven van dit bericht bereikte ons het nieuws dat de brug in Aduard nu weer in storing staat. Na een uur is er nog geen teken of begeleiding bij de brug om aan te geven dat er een storing is en hoe men om moet rijden…

Foto brug bij Aduard in storing

Brug in Aduard die weer in storing staat. Beeld: Rogier van ’t Land