Rebecca Gielis

Beeld: Rebecca

Rebecca Gielis (2002) is sinds 2021 lid van D66. In het dagelijkse leven studeert zij bedrijfskunde in Den Bosch.

  • 19 jaar
  • Weert

Dankzij mijn opleiding ben ik meer in contact gekomen met de politiek en met de gemeente Weert. Bovendien heb ik sterkere meningen gevormd rond bepaalde onderwerpen. Bij de afgelopen landelijke verkiezingen mocht ik voor het eerst stemmen en toen kwam ik erachter dat D66 dezelfde standpunten als mij vormde. Ik ben toen in contact gekomen met de D66 partij in Weert en vond het prachtig om te zien waar zij voor staan. Ik heb zelf niet de interesse om uiteindelijk in de politiek te gaan, maar ik zie graag deze partij groeien in Weert, omdat die nu nog relatief klein is. Ik wil daarvoor erg graag mijn steentje bijdragen.

Wat is je lievelingsplek in Weert?

Het stadspark in Weert: ik heb hier erg vaak (voor corona) na schooltijd in de zomer gezeten met vrienden om samen van een ijsje te genieten. Het was hier altijd erg mooi en lekker rustig.

Welke kansen zie jij voor Weert?

Ik ben toevallig op school bezig met het topsportbeleid van gemeente Weert. Op het gebied van topsport is Weert echt een uitblinker binnen de gemeenten van Nederland. Met wat meer promotie zou dit voor Weert echt een aanwinst kunnen zijn. Maar eigenlijk liggen er overal nog kansen voor Weert, van onderwijs tot milieu. Er zijn altijd zaken die verbeterd kunnen worden.

Wat ik het belangrijkste vindt van allemaal is dat mensen allemaal een gelijke kans verdienen en D66 is, net als ik, voor dit standpunt. Ik heb hiermee een partij gevonden die echt bij mij past en mensen die hetzelfde tegen onderwerpen aan kijken. Hier ben ik erg blij mee.

Ik sta altijd open voor een gesprek dus als je nog vragen voor mij hebt mag je altijd contact met mij opnemen.