Patricia van der Vegt

Beeld: A. Van Helmond

  • 41 jaar
  • Weert

Als trotse inwoner van Weert zie ik graag dat de leefomstandigheden voor de burgers binnen de gemeente zo optimaal mogelijk zijn. De afgelopen raadsperiode ben ik als commissielid- niet raadslid zijnde actief geweest binnen de fractie. Het heeft mij veel voldoening gebracht om iets voor de gemeente en haar burgers te kunnen betekenen. Ik ben er nu in de rol als raadslid en fractie voorzitter om in de komende raadsperiode een nog actievere rol binnen de Weerter politiek te gaan vervullen om zo nog beter in te kunnen spelen op de behoeften van de Weerternaren.

Wat is je lievelingsplek in Weert?

Weert kent vele mooie plekken, maar het mooiste plekje is toch echt mijn eigen achtertuin. Deze grenst aan de Roeventerpeel en ik kan dit prachtige stuk natuur iedere dag aanschouwen.

Welke kansen zie jij voor Weert?

Weert is een groeiende gemeente. Ik zie dan ook meer kansen op de woningmarkt voor jonge mensen die in hun eigen gemeente willen blijven wonen. Woningen die in het kader van duurzaamheid energieneutraal kunnen worden gebouwd. Verder zie ik ook kansen voor verbreding in het onderwijs en binnen de cultuursector.

D66 betekent voor mij dat iedereen zijn of haar kwaliteiten ten volste kan en mag benutten. Mensen worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en als dit om bepaalde reden niet mogelijk is, dan zal D66 de ondersteuning bieden die men nodig heeft.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wilt veranderen?

  • Een stevigere verbinding creëren tussen de diverse onderwijsinstellingen en bedrijven in Weert
  • Een snellere toegang tot de woningmarkt voor jonge mensen
  • De cultuursector als verbinder in de samenleving heeft binnen de Weerter samenleving een grotere boost nodig

Een stevigere verbinding creëren tussen de diverse onderwijsinstellingen en bedrijven in Weert

Een snellere toegang tot de woningmarkt voor jonge mensen

De cultuursector als verbinder in de samenleving heeft binnen de Weerter samenleving een grotere boost nodig