Martijn Kupers

Beeld: Martijn

Martijn Kupers (1995) is enkele jaren lid van D66. In het dagelijkse leven is hij IT specialist bij Enexis.

  • 26 jaar
  • Weert

Al sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in de politiek. Het was natuurlijk wel altijd een ver van mijn bed show, daar wil ik verandering in brengen. In mijn werk bij een netbeheerder werk ik midden in de energietransitie. Daar zie ik van dichtbij hoe de besluiten die de politiek, op verschillende niveaus, maakt invloed heeft op onze werkelijkheid. Als je dingen wilt veranderen dan kun je niet aan wal blijven staan, maar dan zul je het roer moeten pakken en mee moeten sturen.

Wat is je lievelingsplek in Weert?

De horecagelegenheden in de binnenstad: De horeca in Weert is het bruisende hart van de Weerter binnenstad, in de afgelopen 2 jaar tijdens de pandemie hebben we gemerkt wat er gebeurd als deze levendigheid (noodgedwongen) wegvalt. Naast het feit dat ik graag in de Weerter horeca uitga is het nog altijd leuk om soms uit te helpen en de Weertenaar (of andere horecabezoekers) van een vers getapt biertje te voorzien.          
 
De crossfit box van Primal: Sport en bewegen zijn erg belangrijk voor mij (en voor iedereen). Bij de Crossfit box in Weert voel ik mij altijd thuis en kan ik al mijn energie kwijt. Het is een mooi gegeven dat er in Weert veel verschillende sporten beoefent kunnen worden.

Weert heeft een mooie binnenstad en deze levendig houden met zoveel enthousiasme ondernemers moet een mooi doel zijn.

Weert ligt onder de rook van Eindhoven, wat mooie kansen met zich meebrengt voor ondernemers.

D66 is voor mij nog altijd de pragmatische volkspartij die staat voor meer zeggenschap van de burger in bestuursorganen. Een partij die zich altijd blijft doorontwikkelen en met het sociaal-liberaal gedachtegoed in het hoofd zich inzet voor de belangrijke thema’s in onze maatschappij zoals bestuurscultuur, duurzaamheid, klimaat, wetenschap & onderwijs en het verkleinen van de kansenongelijkheid.

Wat wil je met de inwoners van Weert nog verder delen of laten weten?

Ga stemmen! Ook voor de gemeenteraadsverkiezingen, de vrijheden die wij in dit land hebben zijn prachtig en niet vanzelfsprekend, maak daar gebruik van.