Maarten de Vreeze

Beeld: Maarten

Maarten de Vreeze (1978) is al jaren lid van D66. In het dagelijkse leven is hij ondernemer.

  • 43 jaar
  • Weert

Ik ben al jaren lid van D66, ben het niet altijd overal mee eens, maar met het algemene gedachtengoed lig ik al sinds mijn eerste keer stemmen in lijn met D66. Educatie is in mijn ogen altijd de belangrijkste resource voor Nederland (zowel lokaal als landelijk en zeker internationaal). Met mijn weekindeling van mijn eigen bedrijven, heb ik helaas te weinig tijd om vol in de politiek te duiken. Maar privé is het altijd een passie gebleken, dus op dit moment draag ik mijn steentje bij waar ik kan en ik wil me in de toekomst er meer op gaan richten.

Wat is je lievelingsplek in Weert?

Laurabossen: Ongelofelijk hoeveel prachtige natuur we om onze stad hebben liggen, het is voor mij het ultieme rustpunt
 
Brouwschuur: Voor ontspanning, heerlijke sfeer en ondersteuning van lokale bierbrouwers. Zo’n relaxte plek om te vertoeven.

Welke kansen zie jij voor Weert?

Weert is voor de maat een mooie stad, ik denk alleen dat er ruimte is voor verbetering in eerste impressies, bijvoorbeeld als iemand met de trein aankomt vind ik het stationsplein een slechte eerste indruk om te hebben. Dit vind ik zonde want het stadscentrum is gewoon mooi!
                                                        
Als tweede denk ik dat er nog steeds dingen op stadsplanning voor verbetering vatbaar zijn, dit is een moeilijk item uiteraard, maar ik denk dat er echt kansen liggen in minder kwantiteit en meer kwaliteit. Hiermee kunnen bijvoorbeeld de horeca gelegenheden beter functioneren. Het zijn er aantoonbaar teveel (al vele jaren) en ik denk dat voor degene die actief zijn het ook beter is als we juist meer focussen op verbeteren van omstandigheden met realistische hoeveelheid nieuwe.                                                       

Pragmatisme; Educatie en liberaal.