Leon Jacobs

Beeld: Leon Jacobs

Leon Jacobs (1978) is sinds 2021 lid van D66. In het dagelijkse leven is hij Quality Assurance Manager bij GE Healthcare.

  • 43 jaar
  • Weert

Ik sta op de lijst om een bijdrage te kunnen leveren aan een saamhorige samenleving. De D66 idealen sluiten echt aan bij mijn eigen idealen voor Nederland. Ik denk dat we met die idealen ook in Weert een goed leefklimaat kunnen neerzetten voor de mens van jong tot oud, de natuur en het milieu.

Wat is je lievelingsplek in Weert?

IJzerenman gebied, hier liggen mijn roots. Het is een mooie en afwisselende natuurlijke omgeving. Ik liep hier vroeger altijd met de hond van mijn ouders. Nu ga ik hier regelmatig hardlopen, fietsen en wandel ik hier vaak met mijn gezin. Heerlijk om na een wandeling wat te drinken bij Dennenoord!

Welke kansen zie jij voor Weert?

Weert heeft goede verbindingen met de rest van Nederland (spoor, A2, Zuid-Willemsvaart) en dat gaat in de toekomst nog beter worden door o.a. de vernieuwing van de N280 naar Roermond. Door de unieke ligging aan de rand van een Europees natuurgebied (Kempen-Broek) en andere gezellige steden zoals Roermond, Eindhoven en Maaseik binnen een half uur rijden is Weert de perfecte uitvalsbasis voor tourisme en recreatie. We kunnen dit nog meer benutten door de binnenstad nog aantrekkelijker te maken voor alle vormen van recreatie, sport en cultuur.

D66 betekent voor mij een nieuw begin. In deze roerige tijden biedt D66 een platform en koers om idealen na te streven en saamhorigheid te realiseren, D66 staat voor onderwijs, een duurzaam Nederland en heeft een open en liberale blik op de wereld waar ik me mee identificeer,

Als geboren en getogen Weertenaar woon ik samen met mijn vrouw Nicole en onze twee dochters Kiki (5) en Julie (3) in mijn ouderlijk huis aan de rand van het Ijzerenmangebied. In juni verwachten we ons derde meisje. Zij zijn de vijfde generatie van mijn familie die op deze plek opgroeien en hopelijk net zoals wij genieten van deze mooie plek.