Kasper Stribos

Beeld: Kasper

Kasper Stribos (1979) is al enkele jaren lid van D66. In het dagelijkse leven heeft hij een tattoo en design studio.

  • 42 jaar
  • Weert

Al zo lang ik me kan herinneren vind ik een democratisch systeem een mooie manier van bestuur en besluitvorming.

Voor ikzelf stemrecht kreeg verbaasde ik me er al over, dat mensen zijn die een onvrede hebben, en deze ook uitten. Dat verbaasd mij opzich natuurlijk niet, wel dat deze mensen veelal niet stemde. “het maakt toch niks uit” is dan t devies. Ik had destijds, en heb nu niet heel veel onvrede. Toch besloot ik me altijd te verdiepen in wat speelde, en door het uitbrengen van mijn stem iig een bijdrage te leveren.

In navolging van dit principe, is een stap verder, uitkomen voor de partij waar je 9 van de 10 keer achterstond na je stem overwegingen.

Ook zie ik dat de fractie D66 zich bezighoud met lokale zaken, en hierin een eigen mening vormt (en deze vrijheid ook krijgt). En ook al is het wellicht geen lokale partij, het is wel een partij van, en voor lokalen.

Wat is je lievelingsplek in Weert?

Spoorberg gebiedLuis de regoutstraat/kazernelaan : ik ben er tegenover geboren en getogen. Het is een strook van natuur en een soort rust, in, combinatie met n soort gezonde spanning (de treinen en een bezige verbindingsweg. Ook verbind het ons centrum met gebieden zoals de Ijzerenman en de Weerterbergen. Het mooie is dan extra dat de spoorweg ontstaan is uit de Ijzerenman.

Openluchttheater: ik heb deze plek altijd al iets mysterieus, bijna magisch gevonden. Als kind heb ik zelfs ooit gedacht dat ik m met wat vrienden en vriendinnen “ontdekt” had…een verloren schat zeg maar. Hoewel ze dat nogsteeds is, was die illusie weg toen ik mijn 1e editie van bospop meemaakte;)

Welke kansen zie jij voor Weert?

In mijn opinie kan Weert zich prima profileren als “dorpsachtige stad” i.p.v. het stadsachtige dorp dat het zonder de intercity en meneer van Horne is. En dan met onze identiteit, en niet het kleine neefje van Eindhoven, of zusje van Roermond.

Wat betekent D66 voor jou?

Vaak wordt er gesproken over t “feit” dat we een midden partij zijn. Dit is dan “nogal makkelijk” …. Niets is minder waar denk ik. Het oogt mij eenvoudiger om alle zaken die zich voordoen vanuit een linkse, of rechtse hoek te bekijken. Moeilijker en eerlijker is het om per situatie te bekijken hoe je erin staat. Zoals ouderschap is of zou moeten zijn…streng wanneer noodzakelijk, verder zo lief als men maar kan zijn.

Wat wil je met de inwoners van Weert nog verder delen of laten weten?

Disclaimer: ja ik heb 3 nummers ooit gemaakt over Weert, dat was satire, dichterlijke vrijheid, en met alle liefde en respect voor onze staf. Excuses voor mijn slechte uitspraak in t Weerts.