Marianne Wuite

In een serie portretten interviewt portretfotograaf en fotojournalist Michel Porro op geheel eigen wijze Wassenaarse gemeenteraadsleden voor de Wassenaarse krant. Wat motiveert hen en wat is hun favoriete uitspraak? Recent werd Marianne Wuite (D66 Wassenaar) geinterviewd.

Wat mij beweegt in het leven? Ik zou willen dat ik op die allesomvattende vraag een passend antwoord had. Ik doe dingen omdat ik ze leuk vind en als ik geluk heb zijn ze ook nog nuttig. Vroeger was dat de journalistiek en tegenwoordig de publieke zaak. Het geeft energie als je op welke manier dan ook een bijdrage kan leveren om dingen net iets mooier of beter te maken.  En te beschermen wat waardevol en kwetsbaar is.

Beeld: Michel Porro

Mijn favoriete quote.
Ik ben eerlijk gezegd niet een persoon voor een vaste lijfspreuk die een rode draad vormt in de manier waarop ik in het leven sta. Er zijn wel uitspraken die me raken of die ik inspirerend vind. Bijvoorbeeld die van Michele Obama: ‘When they go low, we go high.’ Het staat voor mij voor een positieve opbouwende manier van in het leven staan en omgaan met de dingen die op me afkomen, misschien wel tegen de stroom in. Ook in de politiek kijk ik er zo tegenaan. En waarom dan deze foto?  Er is voor mij echt niets mooiers dan paardrijden in Meijendel.