Willem Blanken

Willem - Beeld: Ilona van Egdom

Maak kennis met onze kandidaat-raadsleden. Op deze pagina: nummer vijf, Willem Blanken

  • 61 jaar
  • Soest

Gelijke kansen voor iedereen. Dit uitgangspunt inspireert mij het meest in de context van de grote vraagstukken waar wij, ook in Soest, voor staan.

De kunst is om dit principe door te laten klinken in grote opgaves als klimaat en energietransitie en wonen/leefklimaat. Hier wil ik mij graag vol energie voor inzetten. Slimme keuzes en optimistisch de toekomst in!! Dit vraagt om een actieve opstelling, alleen op de winkel passen is geen optie meer!!

Technologie heeft de afgelopen 30 jaar centraal gestaan in mijn professionele historie. Met veel plezier en energie heb ik bij innovatie gedreven technologiebedrijven mogen werken als Philips en Microsoft. Steeds gedreven vanuit de gedachte dat nieuwe mogelijkheden benutten de maatschappij en haar inwoners verder kan brengen. Niet bang zijn voor de toekomst maar optimistisch zoeken naar nieuwe kansen. Net zoals de (gemeentelijke) politiek in mijn ogen zou moeten doen. 

Na ruim 20 jaar plezierige wonen en leven in Soest (met partner en twee zonen van inmiddels 17 en 21) als nieuwsgierige inwoner is het nu tijd voor een meer actieve opstelling. Dat kan nu ook omdat ik ruim tijd kan vrijmaken als zelfstandige. 
De D66 kernwaarden zitten in mijn DNA en ik kijk ernaar uit de komende jaren een progressieve bijdrage te mogen leveren!!