Raadsvragen behouden Jeugdontbijt

De gratis schoolmaaltijden staan onder druk door zorgen over financiering voor volgend jaar ondanks het succes en de noodzaak van het programma.

In Roosendaal maken meerdere gezinnen gebruik van het jeugdontbijt wegens noodzakelijke ondersteuning.

Nu de onzekerheid over de financiering toeneemt willen we graag inzicht krijgen in de lokale situatie.

Daarom stellen wij de volgende raadsvragen aan het college van B&W om te waarborgen dat geen enkel kind zonder maaltijd naar school hoeft te gaan.
1. Tientallen scholen, het Rode Kruis, Armoedeorganisaties en Voedselbanken hebben een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over grote zorgen die er zijn over het voortbestaan van de gratis schoolmaaltijden. Wat is uw college standpunt daarover?
2. Dreigt er ook in Roosendaal een situatie waarin het gratis jeugdontbijt niet meer gefinancierd kan worden? Wat zijn de vooruitzichten voor het komende jaar?
3. Zijn er signalen of meldingen vanuit scholen in Roosendaal ontvangen over problemen met het voortzetten van de gratis maaltijden? Zo ja, kunt u deze signalen nader toelichten?
4. Welk budget is momenteel beschikbaar voor het verstrekken van gratis jeugdontbijt in Roosendaal? Is dit budget voldoende om de huidige vraag te dekken?
5. Voor hoelang is het beschikbare budget voor gratis jeugdontbijt in Roosendaal gegarandeerd? Zijn er al plannen voor budgettering in het volgende jaar?
6. Wat doet de gemeente Roosendaal om te voorkomen dat kinderen zonder ontbijt naar school gaan mocht er een financieringstekort ontstaan? Zijn er specifieke maatregelen of noodplannen ontwikkeld om deze situatie het hoofd te bieden?