aangenomen motie PFAS-vermindering in Roosendaal

Tijdens de raadsvergadering van 20 juni 2024 is de D66 Roosendaal motie PFAS vermindering in Roosendaal van onze fractievoorzitter Bejar Taher aangenomen met 15 stemmen voor en 14 tegenstemmen.

Onze motie roept het college op om onderzoek te doen naar de water- en luchtkwaliteit binnen onze gemeentegrenzen en de PFAS waarden daarin. Tevens is gevraagd naar een opvolgende rapportage over de huidige rioleringen- en waterleiding systemen binnen de gemeentegrenzen van Roosendaal. Hiermee willen wij dat onderzoek wordt gedaan naar de mate van aanwezigheid van PFAS stoffen – wat ernstige ziektes zoals kanker, cholesterol en voortplantingsproblemen veroorzaakt – en aantoont hoe hoog de dosis is zodat tijdige stappen genomen kunnen worden met betrokkene partijen.

Voor de gezondheid van onze inwoners is dit een overwinning, voor de Roosendalers wordt door onze motie duidelijk hoeveel gevaar zij dagelijks lopen met alle gevaren van PFAS en welke tijdige stappen genomen kunnen worden om zo ‘awareness’ te krijgen.

Lees via onderstaande meer over de aangenomen motie