Arend Meijer, wethouder D66 Renkum

Arend Meijer - Beeld: eigendom van Arend Meijer

Hoera, we hebben een nieuwe wethouder! Lokale media (Gelderlander, Rijn en Veluwe) schreven er al over: Arend Meijer is per 26 september de nieuwe wethouder van Renkum.
 
Na een korte zoektocht kon D66 Renkum mededelen dat we een wethouder van buiten onze gemeente leveren aan het college. Arend komt uit het ‘gemeentelijke wereldje’ als griffier in een andere gemeente, Montferland. Hij was daarvoor volksvertegenwoordiger in de provincie Brabant. Er waren enkele kandidaten voor de wethouderspost, maar als fractie kozen we met name voor Arend vanwege zijn verbindende rol die hij kan gaan spelen. Daar ligt zijn kracht. De afgelopen raadsperiode was hectisch, vooral op het gebied van samenwerking. Daar moet aan gewerkt worden door middel van verbinding zoeken. Arend toonde zich daarnaast bereid om zich aan Renkum te committeren, vooral omdat zijn vrouw recent haar bedrijf verkocht en hij niet heel sterk meer gebonden is aan zijn huidige woonplaats. We hopen dat het hem dusdanig bevalt in Renkum, dat hij spoedig een woning komt zoeken in onze mooie gemeente.
 
In de gemeenteraad werden twee nieuwe wethouders gepresenteerd. Naast Arend is ook voormalig raadslid Evelien Vink teruggekeerd naar Renkum, ditmaal als wethouder vanuit de PvdA. Afgelopen septembervergadering zijn beide nieuwe wethouders geïnstalleerd, direct na de kennisname van het nieuwe coalitieakkoord. De twee nieuwe wethouders gaan samen met bestaande wethouders vanuit de nieuwe coalitie, maar daarbij in de samenwerking met de hele raad, aan de slag om het gemeentelijk beleid mooi vorm te geven.
 
Er was in de gemeenteraad nog wel wat gesteggel over de toevoeging van één voltijds wethouder aan de voormalige drie-eenheid. De noodzaak werd wel ingezien, maar de benodigde kosten waren nog wel een struikelblok. D66 Renkum vindt het, net als een meerderheid in de raad, wel verantwoord om een vierde wethouder te hebben. Er moet nou eenmaal veel gebeuren en een gedegen bestuur kost wat.
 
Arend Meijer krijgt de volgende portefeuilles waar hij zich voor gaat inzetten: Financiën (incl. gemeentelijk vastgoed), Bedrijfsvoering, Onderwijs en bibliotheek, Sport en bewegen, Krachtige Kernen (Dorpsgericht werken, participatie, verenigingsleven), Gemeentehuis en gemeentewerf.