Cultura & Zo extra subsidie

In maart stond op de agenda besluitvorming voor een aanvullende subsidie aan Cultura&Zo van €135.596 voor 2023 en 2024. De stichting heeft haar ambities overtroffen en kampt met personeelstekorten.

D66 is blij met de realisatie van Cultura & Zo in 2019 en wil culturele initiatieven binnen de gemeente verder stimuleren en ondersteunen.

In januari zijn wij op kennismakingsbezoek bij de stichting geweest en hebben zelf kunnen zien welke belangrijke functies zij voor Nootdorp vervult. Zo heeft Cultura&Zo niet alleen een culturele rol, maar ook een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol in de lokale gemeenschap. Wij zien de verbinding tussen cultuur en het sociaal domein en wij zijn ervan overtuigd dat de stichting bijdraagt aan het verhogen van de sociale cohesie, door een ontmoetingsplek voor jong en oud te zijn. Daarnaast heeft zij ook een onderwijsfunctie, door voor MBO-ers een passende stageplek te scheppen.

We zijn benieuwd naar hoe Cultura & Zo de komende twee jaar gaat doorgroeien en wat het maatschappelijke rendement van de aanvullende subsidie zal zijn. Wij volgen het op de voet.