Geeta Bholanath

Beeld: Edwin Mulder

Ik ben opgegroeid in een arm éénoudergezin, waar een no-nonsense mentaliteit heerste. Als laaggeschoolde vrouw combineerde mijn moeder verschillende banen om te kunnen leven. Zelf heeft zij als kind de basisschool niet kunnen afmaken, maar moest tegen haar zin al heel jong aan het werk. Dat is ook waarom bij ons thuis onderwijs ontzettend belangrijk werd gevonden.
Voor mij staat onderwijs gelijk aan zelfstandigheid en financiële onafhankelijkheid. En daarmee ook aan vrijheid.
De armoedige geschiedenis van mijn moeder en haar no-nonsense mentaliteit zijn voor mij een enorme drive geweest om een lange studieloopbaan vol ups en downs succesvol af te ronden. Ik ben begonnen op de mavo, maar haalde uiteindelijk een masterdiploma.
De drang om het beste uit mezelf te halen, maar ook om anderen daarbij te helpen, is de reden waarom ik lid van D66 ben geworden. Met het gedachtegoed van D66 wil ik mij met hart en ziel inzetten voor de belangen van alle inwoners met ruim 100 nationaliteiten die onze gemeente rijk is, zodat iedereen zich in alle opzichten gelijk voelt.
Van vereenzaming en armoede in de samenleving kan ik ontzettend verdrietig worden, maar ook verspilling van voedsel, kleding, water en stroom gaat me aan het hart.

  • 53 jaar
  • Nickerie (Suriname)
  • Pijnacker
  • Zij/haar

Door het raadswerk wil ik een verschil kunnen maken, niet alleen voor nu maar ook voor in de toekomst.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Dobbeplas. Omdat ik hier als alleenstaande moeder met mijn drie kinderen vele mooie zomervakanties heb doorgebracht. Het heeft alles: water, zand, een mooie grasweide om te picknicken en bij de molen Windlust van een overheerlijke pannenkoek smullen.

Welke kansen zie jij voor de gemeente?

Met de groei van de gemeente zullen meer (sociale) voorzieningen nodig zijn. Ik zie hier (grote) kansen liggen om de dorpskern weer bruisend, levendig, en aantrekkelijk te maken voor publiek, waardoor ook de economie volop kan groeien en bloeien.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

1. Er moet meer in het Sociaal Domein worden geïnvesteerd. Ik geloof erin dat gezonde en gelukkige inwoners onze gemeente sterker en veerkrachtiger maken.
2. Het bevorderen van participatie; iedereen moet in de samenleving mee kunnen doen.
3. Het bevorderen van diversiteit en inclusie in onze gemeente; iedereen telt mee.