De lijst van D66 Olst Wijhe is bekend.

Hans Lagcher is met plek drie de hoogste nieuwe binnenkomer op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van aankomende maart. Lagcher is actief als bestuurslid bij Plaatselijk Belang Den Nul, Fortmond en Duur.

Na interne verkiezingen is Hans Lagcher, met de derde plek, de hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst van D66 Olst-Wijhe. Als inwoner van Den Nul is hij de afgelopen jaren actief geweest bij Plaatselijk Belang Den Nul, Fortmond en Duur. Deze ervaring wil hij meenemen naar de raad: “De plaatselijk belangen en kernen weten heel goed wat er nodig is en de gemeente moet samen met hen optrekken.” Lagcher was één van de kartrekkers bij Sallandglas, de stichting die glasvezel naar de buitengebieden van Salland bracht.

Huidig burgerraadslid Thijs Mulder staat op plek 2 achter de eerder verkozen lijsttrekker Rimmert Brandsma. Mulder is werkzaam als docent op de Saxion Hogeschool in Enschede en heeft verschillende functies binnen D66 op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau vervult.

De lijst bestaat verder uit Ria Sluiter en Maartje Lof. Rimmert Brandsma is als lijsttrekker opgetogen over de kandidaten: “We hebben met deze mensen een mooi mix van ervaring en nieuw elan; ik heb het volste vertrouwen in deze club!”.