Willemijn van Werkum

Willemijn van Werkum - Beeld: D66 Nuenen

D66 Nuenen stelt voor: Willemijn van Werkum

  • Eindhoven
  • Nuenen
  • Zij/haar

Motivatie
Ik vind het mooi om een bijdrage te mogen leveren aan mijn eigen directe omgeving om op die manier Nuenen een stukje mooier en duurzamer te maken.

Mijn motivatie haal ik uit mijn persoonlijke ervaringen. De afgelopen jaren ben ik betrokken geweest bij Water Natuurlijk, de grootste partij in Waterschap De Dommel. Ik heb het belang van goed waterbeheer gezien, vooral in de hoge zandgronden hier in Zuidoost Brabant. Er is hier snel sprake van droogte, omdat de zandgrond water slecht vasthoudt.
Kijk maar eens naar al die dode bomen in de natuurgebieden om ons heen. Ik vind dat pijnlijk om te zien. Water is bepalend voor de kwaliteit van onze leefomgeving en is een belangrijke randvoorwaarde voor onze dagelijkse behoeften, zoals gezond voedsel en een groene, gevarieerde omgeving. Naast goed waterbeheer wil ik me breder inzetten voor duurzaamheid en biodiversiteit.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)
Ik heb twee lievelingsplekken in Nuenen.
Allereerst kan ik enorm genieten van Het Nuenens Broek en wandel ik daar regelmatig.
Ik vind het een prachtig stukje natte natuur.
Daarnaast kom ik heel graag in de kringloopwinkel in Nuenen. Als ik iets nodig heb ga ik eerst daar kijken of ik het daar kan vinden. Tijdens mijn periode in de gemeenteraad heb ik het initiatief genomen om die winkel op te zetten als een soort Participatiehuis, waarbij mensen ook een start kunnen maken met betaald werk en waar ruimte is voor dagbesteding, stageplaatsen, taallessen en jongerenwerk.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?
Ik zie kansen voor de gemeente Nuenen c.a. om die groene long te blijven tussen de grote steden Eindhoven en Helmond. Samen met onze inwoners en in samenwerking met de Brainport regio kunnen we zorgen voor een groen en goed bereikbaar Nuenen dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?
· Ik wil me inzetten voor een mooi en klimaatbestendig Nuenen. Extra aandacht wil ik geven aan het vergroten van het waterbewustzijn bij de inwoners. Bevorderen van het vergroenen van de tuinen, zodat het water beter weg kan lopen en planten en dieren een kans krijgen.
· Ik wil afkoppeling van schoon hemelwater stimuleren, zodat het kan worden opgevangen in een regenton.
· Ik wil de burgers meer betrekken bij projecten van de gemeente. Faciliteer als gemeente wijken om gezamenlijk een voedselbos op te zetten of een moestuin.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is de partij, waar ik me thuis voel.
De democratie is een groot goed voor de partij en iedereen moet daaraan mee kunnen doen. D66 pakt haar verantwoordelijkheid op en probeert zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen. D66 kiest voor het klimaat en de natuur en gaat daar werk van maken. D66 is een partij, waar iedereen welkom is en iedereen kansen heeft.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Mijn favoriete boek is meestal het boek dat ik het laatst heb gelezen.
Ik heb net ’t Hooge Nest gelezen van Roxane van Iperen.
Ik houd van waargebeurde verhalen met een geschiedenis achtergrond.
Dit is een prachtig boek over een geschiedenisverhaal in de Tweede Wereldoorlog.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?
Mijn laatste culturele event was een cabaretvoorstelling van Pieter Derks in het Parktheater. Ik heb een abonnement op het Parktheater en geniet altijd enorm van cabaret: heerlijk lachen en lekker ontspannen!

Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op via het e-mail adres
[email protected]