Desiree van Wessel

Desiree van Wessel - Beeld: D66 Nuenen

D66 Nuenen stelt voor: Desiree van Wessel

  • 45 jaar
  • Eindhoven
  • Gerwen
  • Zij/haar

Motivatie
De gemeente Nuenen is een mooie gemeente waar mijn kinderen opgroeien, maar ook mijn ouders graag wonen. Graag zet ik me in voor het toekomstbestendiger maken en houden van onze gemeente. Waar meer balans is tussen jong en oud. Waar meer ruimte is voor jongeren en starters met behoud van het groene dorpse karakter. Belangrijk is dat wat nu goed is, ook goed blijft en behouden kan worden voor alle inwoners van Nuenen. Voor onze senioren moet er worden gewerkt aan een goede woon-zorg visie.

Toekomstvisie

– Meer speelplekken voor alle jongeren in Nuenen
– Meer betaalbare woningen
– Meer groen
– Meer duurzame energie
– Een bruisend en ondernemend Nuenen

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)
Nuenen is mijn thuis, de plek waar ik opgegroeid ben en vele momenten heb beleefd met geliefden. Op het Eeneind waar ik mijn eerste stapjes heb gezet, in Nuenen waar ik ben opgegroeid en in Gerwen waar ik nu heerlijk met mijn gezin woon.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?
De grote kans voor de gemeente Nuenen ca is om een groene buffer tussen Helmond en Eindhoven te zijn en te blijven. En dit op een manier waar er genoeg ruimte is en blijft voor diegene die in Nuenen willen blijven wonen en werken. Maar ook een gemeente waar ouderen en jongeren de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. En waar er ruimte is voor een sociaal en inclusief Nuenen waar er aandacht is voor alle inwoners van jong tot oud.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?
Mijn termijn als raadslid zal geslaagd zijn als de inwoners van Nuenen meer het gevoel hebben dat de Gemeenteraad een goede en duidelijke afweging heeft gemaakt bij besluiten die worden genomen. Dat er een goede balans is tussen aandacht voor jong en oud. Dat er meer ruimte en aandacht is voor de jeugd en jongeren in het dorp, maar ook veel ruimte voor ontmoeting voor onze senioren in b.v. de Jo van Dijkhoff en het vernieuwde Klooster. Dat duurzaamheid altijd voorop komt te staan en dat ondernemers de ruimte krijgen. Kortom een jong, duurzamer en ondernemend Nuenen.

Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op via het e-mail adres
[email protected]