Vica Reout

Vica Reout - Beeld: VR YDL

Over Vica

  • 30 jaar
  • St. Petersburg
  • Amsterdam Buitenveldert

Ik ben gegrepen door de politiek en wil me graag inzetten voor het gedachtegoed van D66 in het provinciaal bestuur. Mijn uitgangspunt is om door samenwerken meer te bereiken. Daarvoor is het nodig om elkaar te begrijpen en naar elkaar te luisteren.
Ik vertolk het geluid van mijn generatie die dingen wil doen om het toekomstperspectief te verbeteren. Bij ieder besluit bekijk ik de uiteindelijke waarde op de lange termijn.

Lievelingsplek in Noord-Holland

Amsteldijk, aan het water over de Amstel kijken. Hier komt het levendige van Amsterdam samen met het historisch karakter van de stad. Overdag zie je de Amsterdammers lekker sloepje varen en van het weer genieten op het terras, en ‘s avonds de lichtjes die de stad zo gezellig maken. Op elk tijdstip je ook komt, de stad is prachtig en past zich aan het moment aan. En via de Amsteldijk vaar of fiets je zo de stad uit naar de Amstelscheg, een van de groene longen van Amsterdam, die de provincie groen wil houden.

Wat betekent D66 voor jou?

Voor mij staat D66 op de eerste plek voor duurzaamheid gebaseerd op feiten en het serieus van de urgentie van het probleem. Maar ook kansen zien om de provincie leefbaarder te maken, of het gaat om woonbeleid, duurzaamheid of economische zekerheid. D66 gelooft in eigen initiatief van de inwoners, participatie, maar is er ook voor degene die een steuntje in de rug nodig hebben.

Energietransitie moet sneller De omschakeling naar duurzame energie moet sneller. Vanuit Provinciale Staten kunnen we daar de juiste randvoorwaarden voor creëren.
Samenwerken met bedrijven Werk samen met het bedrijfsleven om af te stemmen hoe we uitstoot van CO2 kunnen verminderen en schep voorwaarden voor reductie.
Meer en sneller OV Zet stappen en maak budget vrij voor meer en snellere openbaar vervoer opties in de provincie en creeer randvoorwaarden voor duurzame distributie van goederen.
Bewaar groen en biodiversiteit Bewaak het groen in onze provincie en alle aanwezige biodiversiteit. Noord-Holland moet niet alleen een fijne plek zijn voor mensen, maar ook voor flora en fauna.