Mark van der Veer

Mark van der Veer - Beeld: D66

Over Mark

  • 50 jaar
  • Naarden
  • Hij/hem
Ik woon sinds een paar jaar met veel plezier met mijn gezin in Naarden. Daarvoor heb ik lang in het centrum van Amsterdam gewoond. Daar zette ik gelijk na mijn studie architectonische vormgeving een ontwerpbureau op en bleef ik een jaar of twintig plakken. Ook was ik 8 jaar raadslid in het stadsdeel Centrum. Sinds een aantal jaar werk ik met een nieuwe onderneming aan de ontwikkeling van een innovatief huisliftsysteem. Mijn achtergrond in architectuur en ervaring in het fysiek domein wil ik graag inzetten voor de grote uitdagingen waar het provinciaal bestuur voor staat: stikstof, woningbouw, energietransitie en opvang van asielzoekers.

In mijn ogen is er op die terreinen lange tijd te weinig resultaat geboekt, waardoor er nu “opeens” grote problemen zijn. Door polarisatie en versplintering zijn bestuurslagen en besturen verstrikt geraakt in hun eigen gelijk. Effectief besturen wordt dan lastig.
Het positieve pragmatisme van D66 is nu nodig om tot resultaat te komen: Het is leuk om gelijk te hebben, maar politiek is uiteindelijk toch de kunst het mogelijke te realiseren. Daar draag ik graag aan bij.