Frank Assies

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

  • 59 jaar
  • Emmeloord
  • Een
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Fochteloërveen, wanneer je op het ‘juiste’ tijdstip gaat, dan ben je daar alleen en word je overweldigd door de schoonheid en ruimte van die plek.  
 

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

In Nederland hebben alle jongeren leerplicht, om een goede basis te leggen voor hun toekomst. Het is dan ook van het grootste belang dat onze jongeren gemotiveerd blijven onderwijs te volgen. Dat betekent dat leren niet alleen in scholen moet gebeuren, maar dat er ook met bedrijven in de omgeving moet worden samengewerkt. Een van de mogelijkheden hiertoe zijn het stimuleren van zogenaamde leerbedrijven. 
Niet alleen voor jongeren is onderwijs belangrijk. In het kader van leven lang leren is onderwijs ook voor volwassenen een belangrijk thema. Omscholing en bijscholing zijn volgens mij uitgelezen kansen voor lokale gemeenten om toekomstbestendig te zijn.
De gemeente heeft ook kansen op het gebied van de energietransitie. Een van de kansen op dit gebied zijn wat mij betreft het stimuleren van zogenaamde energiecoöperaties.
Het is voor gemeenten ook belangrijk om betaalbare woningen te bouwen. Ook hier denk aan (woon)coöperaties en dan niet in de traditionele zin van het woord, maar aan mogelijkheden van zowel jongeren als ouderen om samen bouwprojecten te kunnen opstarten en/of leegstaande gebouwen naar eigen inzicht te mogen verbouwen.
 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • een
  • twee
  • drie

Favoriete boek(en)

Dat zijn er eigenlijk drie: namelijk de trilogie van Carlos Ruiz Zafon: Schaduw van de wind; Het spel van de engel; Het labyrint der geesten. De boeken zijn in prachtige zinnen geschreven en daardoor kun je helemaal ‘opgaan’ in de verhalen, die gaan over passies en vriendschappen, maar ook over verraad en complotten.