Begroting 2023 aangenomen

Alles over de begroting 2023

Visie op de begroting

De Begroting 2023 is op 11 november aangenomen door Provinciale Staten. De keuzen in de begroting 2023 hebben gevolgen voor álle Brabanders. Daarom laten we hier zien waar we voor staan.

D66 wil perspectief bieden aan de Brabanders. Juist nu. Werken aan de toekomst. Met concrete voorstellen bij de begroting voor 2023. Om energie-armoede te bestrijden, meer mensen op de fiets en in de trein te krijgen en om voorrang te geven aan biologische en natuur-inclusieve landbouw.

D66 stuurt aan op afspraken met bedrijven over thuiswerken en over de woningen voor hun kenniswerkers. Brede Welvaart gaat niet alleen over geld, maar ook over het welzijn van mensen. Over gezondheid en groen, over kunst en cultuur in Brabant. Over een huis kunnen vinden. Belemmeringen om te kunnen verduurzamen wegnemen. Mensen willen wel, maar het lukt niet altijd.

De provincie kan aanjagen, stimuleren en het goede voorbeeld geven. Mogelijk maken dat Brabant zo snel mogelijk klimaatbestendig en waterrobuust is. Een provincie waarin iedereen mee mag doen en gezond oud kan worden. Met voldoende mogelijkheden voor ontmoeting, ontplooiing, ondersteuning en ontspanning.

Bettine van Boxel over de Begroting 2023

Bettine van Boxel - Beeld: D66 Noord-Brabant

Aangenomen moties D66

Onderstaande moties zijn aangenomen door Provinciale Staten:

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.