Robert Claessens

Beeld: Robert Claessens

Steunfractielid

  • 53 jaar
  • Maastricht
  • Maastricht

Mijn naam is Robert Claessens, 53 jaar. Geboren, getogen en woonachtig in de binnenstad van Maastricht. Geen kinderen of relatie maar ik ben wel de butler van een 14 jarige kater. In mijn vrije tijd ga ik graag op een terrasje zitten, bezoek ik een concert of festival maar vind ik het ook leuk om thuis op de bank een serie te kijken of te gamen.

Oorspronkelijk heb ik altijd in de detailhandel gewerkt, begonnen in een platenwinkel en later de overstap gemaakt naar de kantoortuinen van Vodafone, Getronics, azM, Provincie Limburg om uiteindelijk terecht te komen als ICT medewerker bij de gemeente Maastricht. Vanaf mijn jeugd had ik al interesse in politiek en met name die man die op de achterkant stond van mijn favoriete jeugdboek Koning van Katoren. Via Jan Terlouw ben ik mij gaan verdiepen in D66 en waar de partij precies voor staat. Later is die interesse breder geworden en volg ik ook de politiek in Amerika en vind ik fascinerend hoe ze daar campagne voeren en hun nieuwe leiders kiezen.

Van nature heb ik een liberale kijk op de wereld maar vind ook dat we in onze samenleving soms de mensen een duwtje in de goede richting moeten geven als het bijvoorbeeld aankomt op sociale voorzieningen. Het doet mij deugd dat ik al deze dingen terug zie in de D66 fractie in de Gemeente Maastricht. In het begin was ik nogal terughoudend om mij actief in te zetten maar nadat ik mee heb mogen doen aan de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en later de Stemtent heb ik de smaak goed te pakken. Aansluiten bij de fractievergaderingen heeft echt mijn wereld verruimd en ik houd altijd goede energie over als ik er geweest ben. Toen mij gevraagd werd op welk domein ik mij wilde richten heb ik getwijfeld tussen Economie en Cultuur en Fysiek. Maar omdat ik ook in een Bewoners Overleg Comitee (BOC Havezathe) zit met Woonpunt denk ik dat Fysiek beter bij mij past. Algemene Zaken valt sowieso af omdat hier ook Personeel en Organisatie in zit en dat zou niet te combineren zijn met mijn baan bij de gemeente Maastricht. Ik ga mij de komende tijd verdiepen in de dossiers van Fysiek die in Parlaeus te vinden zijn en hoop dat ik hierin mijn bijdrage kan leveren.