Eindelijk extra fietsenrekken in de binnenstad

Beeld: D66

De binnenstad van Maassluis krijgt eindelijk meer fietsenstallingen. Twee jaar geleden nam de gemeenteraad een motie van D66 aan om een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad te creëren. Nu heeft de gemeente in overleg met de ondernemers besloten om meer fietsenrekken te plaatsen op logische plekken in de binnenstad.

Het was veel bezoekers een doorn in het oog: in de binnenstad zijn maar weinig plekken om je fiets veilig neer te zetten. Reden voor fractievoorzitter Jesse de Jong-Paalvast om een motie in te dienen. “Je moet je fiets veilig kunnen achterlaten als je op bezoek komt in onze binnenstad en als je terugkomt moet hij er ook nog staan.” De binnenstad heeft verschillende in- en uitgangen, dus is het volgens De Jong-Paalvast een goed idee om op meerdere plekken de fietsenrekken uit te breiden.

Wij zijn ook blij dat er op parkeerplaatsen zogenaamde fietsvlonders worden neergelegd. Hierdoor maakt een plek voor één auto ruimte voor 6 tot 10 fietsen. Op die manier nodig je mensen uit om met de fiets naar het centrum van Maassluis te komen. Het is bovendien veiliger voor bezoekers van de binnenstad als het autoluw wordt. Daar doet de gemeente onderzoek naar, na een voorstel van D66. Wel hoopt de partij dat de gemeente extra gaat handhaven, zodat je geparkeerde fiets veilig blijft staan en je veilig in de binnenstad kunt verblijven.