D66 is voor een extra investeringen in Duurzaam afvalbrengstation

D66 streeft naar een circulaire economie waarin grondstoffen worden hergebruikt. We willen dat het volume aan afvalstromen wordt geminimaliseerd. Het schetsontwerp voor het nieuwe Afvalbrengstation past bij het realiseren van deze ambitie, aangezien het inwoners beter in staat stelt om op een gemakkelijke manier afval te brengen voor hergebruik. Verder is D66 zeer tevreden dat het nieuwe Afvalbrengstation energieneutraal is. 

Duurzaam schetsontwerp

Voor het gekozen schetsontwerp voor het nieuwe Afvalbrengstation is een hoger investeringsbedrag nodig dan de reeds beschikbaar gestelde € 3.500.000,-. D66 vond dat wel even jammer natuurlijk, maar ziet het ook als een noodzakelijke investering met het oog op de langere termijn.

De financiering

D66 is voorstander van om vast te houden aan het principe dat de Afvalstoffenheffing ingezet wordt voor alle bij de afvalinzameling behorende kosten. Daar hoort het hebben van een Afvalbrengstation bij. Ook het feit dat het weerstandsvermogen op niveau blijft en dat de Enecogelden intact blijven, zorgt ervoor dat D66 voorstander is van de investeringen. Dat de kosten een paar euro stijgen, vindt D66 een aanvaardbare compensatie voor een hoger serviceniveau bij het nieuwe Afvalbrengstation.

Afval wordt grondstof

D66 heeft in de vergadering aangegeven dat het woord Afval steeds minder goed past bij de ambities van deze gemeente. D66 streeft ernaar dat zoveel mogelijk grondstoffen worden hergebruikt. Daarom stelde zij voor een andere naam te verzinnen voor deze plek. Beter is te spreken van grondstoffen, circulair of recycling.