Voorwoord lijsttrekker Arjan Neeleman
D66-ers kijken graag met een positieve blik naar de toekomst. Besturen is vooruitdenken en handelen. Toch is het goed om in verkiezingstijd ook even achterom te kijken.

Primeur
lokaal-liberale coalitie

De afgelopen raadsperiode 2018-2022 begon met een voor D66 historische deelname aan een coalitie met Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen en de VVD. Deze lokaal-liberale coalitie was een primeur voor Krimpen aan den IJssel. Na een stormachtige start bleek de druk op de samenwerking na twee jaar te hoog. De twee lokale partijen vonden dat er van hun verkiezingsprogramma te weinig werd gerealiseerd en zegden de samenwerking op. Een doorstart bleek te moeilijk en de oude politiek keerde weer terug in Krimpen.

Als D66 vinden we dat eeuwig zonde. De coalitie was goed op weg om Krimpen kleurrijker, frisser, duurzamer  en moderner te maken. Winkelopenstelling op zondag werd binnen een paar maanden gerealiseerd, de renovatie van de grote kruising is voortvarend opgepakt, evenals de energietransitie. Er werd doorgepakt met het besluit het zwaar verouderde Onderdak te sluiten, er is een cultuurprogramma opgesteld en er werden woningbouwplannen gemaakt, onder andere voor Centrum-Zuid. In Oud-Krimpen werd gekozen voor een klimaatadaptieve aanpak bij de noodzakelijke rioolvervanging om de wateroverlast in de toekomst te beperken. Voor onze scholen en binnensportlocaties is een duurzaam huisvestingsplan opgesteld voor de komende 25 jaar. En voor het eerst wapperde in Krimpen op het Raadhuisplein de regenboogvlag om te benadrukken dat iedereen in Krimpen meetelt en zichzelf mag zijn. D66 heeft er met heel veel plezier en met keihard werken door wethouder en fractie in de gemeenteraad een toonaangevende bijdrage aan geleverd om te laten zien dat het in Krimpen anders en beter kan.

Het kan in
Krimpen aan den IJssel!

Mooie resultaten, maar twee jaar is te kort om tientallen jaren van reformatorisch gedomineerd conservatisme om te buigen. De afgelopen jaren zien we helaas dat we weer terugkeren naar een bestuur waar de Krimpense kiezer zich in 2018 juist nadrukkelijk tegen uitsprak. Volgens ons konden heel veel Krimpenaren die lokaal-liberale coalitie wel waarderen. Krimpen is er in die twee jaar beter van geworden.
Dat geeft maar aan dat het kan in Krimpen. Alle reden om ook nu de toekomst weer positief en met optimisme tegemoet te treden. Zoals u dat gewend bent van D66.
In maart 2022 gaan we weer naar de stembus en kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat. Proeft de verfrissing van een Kleurrijk Krimpen nog altijd beter, stem dan in 2022 op D66. Wij hebben er zin in en we staan klaar om de klus weer op te pakken.