Alliance of Her 

De Alliance Of Her is het Europese netwerk van ALDE Party dat zich hard maakt voor vrouwelijk politiek leiderschap in Europa. Door advocacy, een sterk alumni netwerk en door de Academy. Meer dan 160 getalenteerde en ambitieuze vrouwen hebben de afgelopen jaren de Academy doorlopen. De alumni vormen een sterk en invloedrijk netwerk op vele posities in de Europese politiek. 

Overweeg je om je namens D66 te kandideren voor de Europese of andere verkiezingen? Meld je aan als D66 nominee voor de Alliance Of Her. In 2023 bestaat de Academy uit drie trajecten.

– Spring Class (sessie 1: 26-29 januari, sessie 2: 9-12 maart, sessie 3: 4-7 mei)
– Youth Summer Retreat (data worden later bekend gemaakt)
– Autumn Class (data worden later bekend gemaakt)

Wil je weten wat je van de Academy kunt verwachten? Bekijk hier de samenvattingsvideo’s van de sessies. 

Selectie voor nominatie

Wil jij deelnemen aan een van de trajecten? D66 nomineert voor elk traject in 2023 een deelneemster. Stuur uiterlijk dinsdag 11 oktober 2022, 23.59 uur je cv en motivatie naar [email protected]
 
Na een eerste selectie worden met de succesvolle kandidaten gesprekken ingepland tussen 12 en 21 oktober. Op basis daarvan worden deelnemers namens D66 genomineerd. 

Profiel kandidaat

De ideale deelneemster heeft talent voor politiek leiderschap en ervaring met politiek campagne voeren. Je hebt duidelijke doelen voor ogen. Je overweegt serieus je te kandideren voor landelijke of Europese verkiezingen en bent bij voorkeur eerder kandidaat geweest voor een positie. Je spreekt en verstaat vloeiend Engels en kan en wil je committeren aan de Class data.* 

Aanmeldingseisen

Door financieringsbeperkingen van ALDE Party is het goed in acht te nemen dat je:

– Tijdens het programma geen openbare verkozen politieke functie mag uitoefenen
– Tijdens en in de 12 maanden na het programma niet formeel mag deelnemen aan een politieke campagne

Is dit voor jou wel het geval, laat je niet weerhouden je interesse kenbaar te maken en vermeld dit in je aanmelding. 

Meer informatie

Met vragen over de Alliance of Her, het jaarprogramma of het aanmeldingsproces kun je terecht bij Martine van Schoor, Head of International Office [email protected] / +31 6 58742503. 

* voor de onbekende data, bereid om hier tijd voor te maken