D66 Internationaal zoekt stagiair(e).

Heb je talent voor organiseren? Interesse in internationale politiek? En kennen sociale media voor jou geen geheimen? Lees verder! D66 Internationaal zoekt vanaf 1 september 2024 tot 31 januari 2025 een stagiair(e) voor 4 à 5 dagen in de week (in overleg).

D66 Internationaal ondersteunt projecten op het gebied van democratisering met politieke organisaties in (Oost-)Europa en de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika). Dit doen we o.a. door middel van het organiseren van trainingen, conferenties en netwerkbijeenkomsten in samenwerking met partnerorganisaties in het buitenland. Daarnaast organiseren we regelmatig debatten en conferenties over internationale thema’s in Nederland en online.

Werkzaamheden

Bij D66 Internationaal lever je als meewerkstagiar(e) een belangrijke bijdrage aan het Internationaal Bureau van D66. Je werkzaamheden zijn divers en bestaan o.a. uit:

 • Verantwoordelijkheid voor online communicatie (social media, website)
 • Logistieke ondersteuning van internationale (online) trainingen en conferenties
 • Achtergrondonderzoek voor projecten en schrijven van briefings
 • Volledige verantwoordelijkheid voor (tenminste) één project

Profiel

 • Je volgt een opleiding aan hbo of universiteit en hebt een studenten-OV
 • Je vindt internationale politiek interessant
 • Je voelt je prettig bij het D66 gedachtegoed
 • Je bent een ster met sociale media
 • Je hebt er lol in om zaken tot op de bodem uit te zoeken
 • Je houdt in het oog wat belangrijk is, stelt prioriteiten en haalt de doelen die je stelt
 • Je red je prima in je eentje en schrikt niet als alles anders loopt dan gepland
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en begrijpt en spreekt de Engelse taal goed

Stagevoorwaarden

De stage loop je vanuit het Landelijk Bureau van D66, waarbij werken vanuit kantoor en vanuit huis worden afgewisseld. We bieden je een maandelijkse stagevergoeding van €500 (op basis van vijf dagen per week) en een telefoon- en datakostenvergoeding van €15 netto per maand. Bovenal krijg je een inspirerende en dynamische werkomgeving en internationale werkervaring. Je werkt in een klein team binnen een flexibele organisatie, dus het kan zijn dat we je vragen om onvoorziene zaken op te pakken. Reken erop dat je af en toe ook in het weekend of de avonduren werkt.

Werken bij D66

D66 bevindt zich in het midden van het politieke spectrum. De partij staat voor een Nederland van verandering, van vooruitgang. D66 kiest voor vrijheid, kansen, duurzame groei en samenwerken en samenleven in Europa.

Het Landelijk Bureau is verantwoordelijk voor de organisatorische kant van de partij en voert vele taken uit die noodzakelijk zijn voor het functioneren van D66. Zij treedt dienstverlenend op voor de leden, afdelingen en regio’s en is verantwoordelijk voor alle verenigingszaken, alsmede de organisatie van onze campagnes en de communicatie. Op het Landelijk Bureau werken ongeveer 45 mensen die bij de partij in dienst zijn. In campagnetijd worden extra medewerkers ingezet.

Solliciteren

Enthousiast? Deel je CV en motivatiebrief voor 31 mei 2024 met Muriel ten Brummelhuis, International Officer van het Internationaal Bureau: [email protected].

Ook voor vragen kun je contact opnemen met Muriel via e-mail of via + 31 (0)628920805. De gesprekken vinden plaats in de eerste helft van juni 2024.

Heb jij feedback over deze vacaturetekst en hoe die inclusiever kan? Laat het ons dan weten via [email protected].