Blik op de Wereld: Moldavië

“Is dit Poetins volgende prooi?” luidt de titel van een NOS-video over de spanningen tussen Moldavië en Rusland. Want terwijl we dagelijks in de media lezen over de oorlog in Oekraïne, speelt er meer in het Oosten van ons continent. In Moldavië, het armste land van Europa, is er al jaren sprake van spanningen tussen de in februari opgestapte pro-Europese regering en pro-Russische groeperingen, waaronder de afvallige regio en pro-Russische Transnistrië waar ook Russische troepen zijn geïnstalleerd. 

Hoe staat de politieke situatie na het aftreden van de regering er nu voor in Moldavië? Wat zijn de recente (geo)politieke ontwikkelingen? Hoe gaat de Europese Unie om met deze spanningen tegenover Rusland? 
 
Tijdens het evenement ‘Blik op de Wereld: Moldavië’ gaan we het hierover hebben. We luisteren naar politiek wetenschapper prof. Antoaneta Dimitrova en de heer Floris van Eijk, hoofd Ambassadekantoor Moldavië, waarna er ruimte is voor een open gesprek en vragen.
 
D66 Internationaal nodigt jullie graag uit op 25 april 20:00 CET op het Landelijk Bureau van D66 in Den Haag om een blik te werpen op Moldavië. D66’ers in het buitenland zijn uiteraard van harte welkom om (online) aan te sluiten. 
 
Aanmelden kan via deze link en bij vragen kun je contact opnemen door te mailen naar [email protected]. Hopelijk zien we velen van jullie op 25 april!

Beeld: AFP