1 december: Night of the Middle East

Op vrijdag 1 december keert de ‘Night of the Middle East’ terug!

Wat 13 jaar geleden op het Tahrirplein in Caïro begon als een opstand voor democratische vrijheden, is in veel landen in het Midden-Oosten uitgelopen op méér repressie. Te midden van deze repressie, censuur en maatschappelijke controle, proberen mensen in het Midden-Oosten zich staande te houden. Tijdens deze avond vieren wij hun moed en veerkracht.
 
Nazanin Taheri en Freek den Hartogh treden live op met hun vertaling van het inmiddels wereldberoemde Iraanse protestlied Baraye, gemaakt voor alle moedige vrouwen die in opstand komen in Iran en dit moeten betalen met hun leven of vrijheid.
 
Hassan Khayoon neemt ons met zijn theaterstuk Republiek van Angst mee in de onophoudelijke angst die het gevolg is van decennia aan onderdrukking en oorlog in Irak.
 
In samenwerking met Amnesty komen we gezamenlijk in (schrijf)actie voor twee activisten uit het Midden-Oosten die worden bedreigd en vervolgd vanwege hun werk.
 
Key note speaker Esraa Abdel Fattah, ook wel bekend als ‘Facebookgirl’, was één van de drijvende krachten achter de Arabische Lente in 2011 in Egypte. Voor haar rol hierin werd ze genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede en ze is uitgeroepen tot één van de honderd machtigste Arabische vrouwen.
 
De avondvoorzitter en moderator is Eerste Kamerlid Fatimazhra Belhirch.
 
Datum: 1 december 2023
Locatie: A Lab Amsterdam
Tijdstip: 18:00-22:00
Prijs: 7,50 euro

Koop je tickets (voor slechts €7,50) hier voor een avond vol politiek, muziek, theater en eten uit de MENA-regio.

Beeld: D66 Internationaal