2. Bram Schröder

Bram Schröder - Beeld: Art Print Service

Hi! Ik ben Bram Schröder, 28 jaar en geboren in Huizen. Sindsdien heb ik gewoond in de wijken Huizermaat, Oude Dorp, Bovenmaat en nu in het 4e Kwadrant; dus Huizen kent voor mij nog weinig geheimen.

  • 30 jaar
  • Huizen
  • Huizen

Ik werk in Utrecht als communicatieadviseur voor de Volksbank. Daarnaast heb ik de afgelopen 8 jaar, als jongste raadslid in onze gemeenteraad, de inwoners van Huizen namens D66 mogen vertegenwoordigen. Met mijn portefeuille Fysiek Domein ben ik betrokken geweest bij veel ontwikkelingen in Huizen.

Zo ben ik mede-initiatiefnemer geweest van de kustvisie, waardoor bijvoorbeeld de Zomerkade nu een prachtige upgrade krijgt. Heb ik mij ingezet voor de zondagsopenstelling in Huizen (én mogen de winkels nu open op zondag). En is op mijn initiatief de starterslening uitgebreid, zodat deze veel beter aansluit bij Huizer starters.

De komende periode is het woningentekort voor mij het belangrijkste speerpunt: Jongeren kunnen vrijwel geen woonruimte vinden in Huizen. De wachttijd voor sociale woningen loopt steeds verder op. Koopwoningen onder de 3 ton zijn er niet meer. En nieuwbouw is vaak alleen beschikbaar voor een hoge huurprijs, terwijl de meesten woningzoekenden liever zouden kopen. (Ik ben overigens zelf ook een ‘duurhuurder’.) We zullen daarom creatief aan de slag moeten met de inwoners om meer woningen te bouwen, zonder dat we onze mooie groene omgeving daarvoor gebruiken!