Simon Smit

Beeld: Simon Smit

Sinds december 2020 ben ik betrokken bij de fractie van D66 in Hollands Kroon. Ik woon met veel plezier op Wieringen.
 
Momenteel zit ik in 6 VWO op de RSG Wiringherlant in Wieringerwerf. Als jongste kandidaat op de kieslijst, toont D66 juist ook aan de partij voor de jongeren te zijn.
 
Voor mij is het belangrijk om jongeren te betrekken bij toekomstige ontwikkelingen in onze gemeente en aandacht te besteden aan wat voor jongeren belangrijk is. Ik wil voor alle jongeren in onze gemeente de stem worden en hen verbinden.
 
Ik zal me inzetten voor een goede en mooie leefomgeving met ruime mogelijkheden voor vrije tijd en ontspanning. Zodat jongeren onze gemeente weten te vinden en hier graag willen en kunnen blijven wonen.
 
Duurzaamheid voor nu en in de toekomst vind ik belangrijk. Verstandig en positief omgaan met de prachtige natuur en cultuur die de gemeente te bieden heeft.
 
Als scholier is onderwijs erg belangrijk voor mij en wil ik mijzelf hard maken voor onderwijs in een veilige regio met goede faciliteiten, waarin ieders talenten tot ontwikkeling kunnen komen. Daarbij horen in mijn opzicht goede sport- en ontspanningsmogelijkheden in de omgeving van de school.

  • 20 jaar
  • Hippolytushoef