Vacature bestuurslid Ledenwerving- en binding

D66 is qua grootte de tweede partij van Hilversum. Onze actieve afdeling heeft hier een relatief groot aantal leden, waaronder ook een grote groep jonge leden. Als bestuurslid Ledenwerving & -binding beschik je over een actieve, resultaatgerichte en ondernemende instelling. Je gebruikt je daadkracht voor D66.

Kom jij ons bestuur versterken?

Je neemt als bestuurslid Ledenwerving & -binding de verantwoordelijkheid voor aanwinst, behoud, betrekken en stimuleren van (nieuwe) leden bij activiteiten of voor rollen binnen de afdeling. Je stimuleert en organiseert (mede) activiteiten om leden te werven en te behouden. Je werkt samen met de andere bestuursleden en vooral met de bestuursleden van Talentontwikkeling & opleiding, Campagne & communicatie, de politiek secretaris en de gemeenteraadsfractie.

Taken & verantwoordelijkheden

 • Analyseert ledenmutaties, deelt trends met bestuurders binnen de afdeling, regio, provincie, etc.
 • Onderneemt innovatieve initiatieven om de ledenwerving- en binding te beïnvloeden.
 • Handelt proactief door (nieuwe) leden te betrekken bij de partij, o.a. door het (mede) organiseren van nieuwe-ledenborrels en door hen uit te nodigen bij partijactiviteiten, zoals D-Cafés en andere bijeenkomsten.
 • Zorgt voor een algemene welkome sfeer op activiteiten binnen de afdeling.
 • Is aanjager van nieuwe initiatieven en processen voor ledenwerving en -binding.
 • Monitort maatschappelijke ontwikkelingen en herkent kansen in relatie tot het werven en binden van leden.
 • Weet medebestuursleden te enthousiasmeren om nieuwe leden te betrekken bij de afdeling.
 • Enthousiasmeert vrijwilligers en kan ze effectief aansturen;
 • Helpt de drempels te verlagen om lid of actief te worden.

Wat kenmerkt jou?

Als bestuurslid heb je affiniteit met politiek en zijn je communicatieve vaardigheden uitstekend. Heb je al bestuurservaring dan is dat natuurlijk zeer welkom, maar het gaat in de eerste plaats om je enthousiasme om deze rol vorm te geven. We geven je graag de kans om je talenten te ontwikkelen binnen de afdeling!

 • Verbindend, een teamplayer.
 • Enthousiasmerend, creatief, met visie.
 • Communicerend, uitnodigend.

Inschatting tijdsbeslag

Gemiddeld 2 uur per week. Ons bestuur vergadert 1 keer per maand.

Het bestuur van D66 Hilversum

D66 Hilversum is een relatief grote afdeling met circa 300 leden. We scoren traditioneel hoog in de verkiezingen, ook dit jaar werd D66 de grootste landelijke partij, nét na Hart voor Hilversum. Je bent goed zichtbaar, leert in korte tijd de afdeling en de partij kennen, draagt verantwoordelijkheid voor je eigen deelgebieden en kunt jezelf ontwikkelen op veel verschillende vlakken. Zowel binnen als buiten het bestuur is er veel ruimte, vrijheid en waardering voor het opzetten van nieuwe initiatieven.

Het bestuur is verantwoordelijk voor onder meer het organiseren van activiteiten die bijdragen aan een gezellige, gezonde en veilige vereniging. Natuurlijk is het bestuur er ook ter ondersteuning van de fractie en werkt het samen toe naar een succesvolle volgende gemeenteraadsverkiezing. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor het goed functioneren van de afdeling in al haar facetten. Zij organiseert daarvoor activiteiten rondom debat, training en campagne. De rol van het bestuur is dus vooral strategisch en organisatorisch, en in veel mindere mate politiek inhoudelijk van aard.

Procedure

De zittingstermijn van een bestuurslid is 3 jaar, waarna deze zich eenmaal opnieuw verkiesbaar mag stellen voor dezelfde functie. De maximale zittingstermijn van een bestuurslid is 6 jaar.
Heb jij interesse? Neem contact op met onze voorzitter Ruben Alderse Baas, via [email protected] of 06 55 000 103.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Marc van der Wel, via [email protected]

Tijdens de volgende afdelingsvergadering zullen de kandidaten zich kunnen presenteren. Daarna zullen de aanwezige leden door middel van een hoofdelijke stemming de kandidaat van hun keuze in het bestuur kunnen verkiezen.