Vacature bestuurslid Campagne & Communicatie

Kom jij ons bestuur versterken? Als bestuurslid Campagne & Communicatie draag jij zorg voor effectieve communicatie vanuit D66 Hilversum. Het gaat om een leuke en dynamische vrijwilligersfunctie. Je staat hierin in contact met veel mensen.

Taken & verantwoordelijkheden

Je bent de schakel in de interne en externe communicatieketen. Het is een vrije rol, die jij naar jouw eigen hand kunt zetten. Je kunt aan het volgende denken. Als bestuurslid Campagne & Communicatie:

 • werk je mee aan de uitvoering van de communicatiestrategie.
 • bewaak je in onze communicatie de juiste toon, inhoud, (huis)stijl, vorm, passend bij de doelgroep.
 • beheer je onze social media kanalen en website.
 • adviseer je de fractie over communicatie van (politieke) acties naar de buitenwereld.
 • stuur je de nieuwsbrieven uit naar onze leden en heb je (indien nodig) contact met lokale pers.
 • opereer je rondom campagnetijden als campagneleider.
 • enthousiasmeer je (campagne) vrijwilligers en stuur je het campagneteam aan.
 • draag je buiten campagnetijden zorg voor het uitvoeren van de permanente campagne strategie, zodat onze kiezers op de hoogte blijven van het werk van onze raadsleden.

Wat kenmerkt jou?

 • Leergierig. Je staat open voor nieuwe ervaringen en wil jezelf graag ontwikkelen.
 • Creatief. Je hebt ervaring of affiniteit met campagne, communicatie en marketing.
 • Enthousiast. Je bent in staat om de politici, bestuursleden en verenigingsleden mee te nemen in jouw visie.
 • Politieke sensitiviteit. Je doorziet maatschappelijke en politieke processen, hebt oog voor kansen en risico’s, of je bent gemotiveerd om deze vaardigheid te ontwikkelen.
 • Initiatiefrijk. Je kunt initiatieven op touw zetten en mensen bij elkaar brengen om campagneacties te organiseren. Je kunt een commissie of een team leiden of wilt je hierin ontwikkelen.

Inschatting tijdsbeslag

Gemiddeld 2 uur per week, met een piek rondom verkiezingen. Ons bestuur vergadert 1 keer per maand.

Het bestuur van D66 Hilversum

D66 Hilversum is een relatief grote afdeling met circa 300 leden. We scoren traditioneel hoog in de verkiezingen, ook dit jaar werd D66 de grootste landelijke partij, nét na Hart voor Hilversum. Je bent goed zichtbaar, leert in korte tijd de afdeling en de partij kennen, draagt verantwoordelijkheid voor je eigen deelgebieden en kunt jezelf ontwikkelen op veel verschillende vlakken. Zowel binnen als buiten het bestuur is er veel ruimte, vrijheid en waardering voor het opzetten van nieuwe initiatieven.

Het bestuur is verantwoordelijk voor onder meer het organiseren van activiteiten die bijdragen aan een gezellige, gezonde en veilige vereniging. Natuurlijk is het bestuur er ook ter ondersteuning van de fractie en werkt het samen toe naar een succesvolle volgende gemeenteraadsverkiezing. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor het goed functioneren van de afdeling in al haar facetten. Zij organiseert daarvoor activiteiten rondom debat, training en campagne. De rol van het bestuur is dus vooral strategisch en organisatorisch, en in veel mindere mate politiek inhoudelijk van aard.

Procedure

De zittingstermijn van een bestuurslid is 3 jaar, waarna deze zich eenmaal opnieuw verkiesbaar mag stellen voor dezelfde functie. De maximale zittingstermijn van een bestuurslid is 6 jaar.
Heb jij interesse? Neem contact op met onze voorzitter Ruben Alderse Baas, via [email protected] of 06 55 000 103.

Wil je meer informatie over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Jesse Markus, via [email protected] of 06 46 02 66 35.

Tijdens de volgende afdelingsvergadering zullen de kandidaten zich kunnen presenteren. Daarna zullen de aanwezige leden door middel van een hoofdelijke stemming de kandidaat van hun keuze in het bestuur kunnen verkiezen.