Raadslid Marianne van Vliet werkt aan goede zorg

Zaterdag 10 november 2018: Mantelzorgdag in Hilversum
Zitten mantelzorgers daar nou op te wachten? Een “eigen” dag met een feestje in het Raadhuis? Het overgrote deel misschien niet. Die hebben hun handen vol thuis, vinden het niet leuk of hebben andere redenen om niet te gaan. Maar voor een grote groep was het feestje in het Raadhuis nu net wat ze nodig hadden. Even genieten, met of zonder partner of kind waarvoor ze zorg dragen. Van het geweldige mantelzorgkoor De Lichtpuntjes, van een spetterend optreden van de Hilversumse Annet Hesterman, van een workshop schilderen in de fractiekamer van de VVD, kleuren voor volwassenen in de koffiekamer tot en hand- , voet en rugmassages in de raadzaal. Gewoon fijn om er even uit te zijn en ervaringen te delen met elkaar.

Een van de grote organisatoren is het onvermoeibare HvH-raadslid Ria de Jong. Ze had de touwtjes die dag goed in handen. D66-raadslid Marianne van Vliet had aangeboden om te helpen en was druk met van alles en nog wat. Maar ze was er ook om haar oor te luisteren te leggen. Wat hebben mantelzorgers aan ondersteuning nodig? Is er ondersteuning genoeg? Het antwoord is een overduidelijk nee. Daarom werkt D66 Hilversum aan een initiatiefvoorstel om deze groep te geven wat zo nodig hebben. Wordt vervolgd!

Maandag 12 november 2018 Meeloopstage bij Hilverzorg
Goed voorbeeld doet goed volgen. Marianne van Vliet volgt het voorbeeld van andere raadsleden op om organisaties in Hilversum goed leren kennen door een dag mee te lopen. Deze maandag was Nieuw Kerkelanden van Hilverzorg aan de beurt. Tuurlijk, pret maken en leuke gesprekken met bewoners en gasten te over.

Maar ook goed doorpraten met de directeur Ben Hammer en wijknetwerker Marie Jose Bruins. Hoe is het om echt in de wijk te werken? Waar zitten de voetangels en klemmen om door meer welzijn minder zorg nodig te hebben? Wat gaat goed, wat kan beter? Wat verwacht men van de gemeentelijke organisatie? Een ongelooflijk leuke en leerzame dag was het. Dat zal zeker zijn weerslag in het werk van ons raadslid hebben.