Mark Lokhorst

Mark Lokhorst - Beeld: D66 Hillegom

Al meer dan 20 jaar werk ik in de Bollenstreek en ik woon sinds 3 jaar met mijn gezin in Hillegom. 
Mijn kinderen hebben in Hillegom op school gezeten en zij zijn lid van Hillegomse verenigingen. Zelf werk ik als conrector op Teylingen College locatie Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.

  • 45 jaar
  • Hillegom

Ik geloof in goed onderwijs als middel waarmee kinderen zich ontwikkelen en de wereld ontdekken. Ik ben lid van D66 omdat het in mijn ogen de onderwijspartij van Nederland is en hiermee de volgende generatie centraal stelt. Voor de mooie plaats Hillegom en haar inwoners wil ik graag een steentje bijdragen om Hillegom nog mooier te maken. Ik geloof dat dit kan door goede keuzes te maken, met name als het gaat om woningbouw en verduurzaming.

Lievelingsplek in Hillegom

Hillegom tref ik op haar mooist als ik het dorp nader via de Veenenburgerlaan. Daar zie je de geschiedenis van de Bollenstreek voor je in de afgegraven bollenvelden, met het zicht op de oude dorpsrand.

Welke kansen zie jij voor Hillegom?

Hillegom heeft veel kansen. Een belangrijke die ik wil noemen ligt op het gebied van verduurzaming. Hillegom zou als gemeente niet alleen de verduurzaming van woningen moeten stimuleren maar ook het initiatief nemen kunnen in de verduurzaming van de bollenteelt en hier een leidende rol in spelen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

– Vergroten van verkeersveiligheid in het dorp door passende maatregelen, bijvoorbeeld door meer 30 km/uur zones en meer vrijliggende fietspaden langs doorgaande wegen realiseren
– Realiseren van de randweg voor een betere ontsluiting van dit deel van de Bollenstreek waardoor de verkeersdruk op de bebouwde kom van Hillegom afneemt.
– Vergroten van een betaalbaar woningaanbod voor met name starters op de woningmarkt en het stimuleren van doorstroming