Steven Jonker geïnstalleerd als raadslid

Steven Jonker is afgelopen donderdag geïnstalleerd in de gemeenteraad; hij zal Ji Hee de komende drie maanden vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. We kennen hem natuurlijk al als commissielid maar in de raad mocht hij meteen zijn ‘maiden speech’ houden. Een traditie in de raad om jezelf voor te stellen en evt. te laten weten waar je je op wil richten.

Vier sigaretten per dag

“Graag maak ik even van de gelegenheid gebruik voor een maiden speech over mijn levensloop en politieke reis tot nu toe; toen ik in 1985 ter wereld kwam,”begon Steven ironisch “Nee ach weet u, als er iemand echt meer over mijzelf wil horen dan nodig ik u graag uit om een drankje te doen hierna. Ik maak in principe tot einde jaar deel uit van deze raad en net als afgelopen twee jaar zal ik mij hard blijven maken voor een schonere lucht in Haarlem. Vergeet niet dat elke Haarlemmer gemiddeld nog altijd ongewild vier sigaretten per dag meerookt!

Inzetten voor onderwijs

Maar ik wil mij ook inzetten voor het onderwijs: zeker in deze tijden waarin een nieuw kabinet en coalitiepartijen plus de eenmanspartij Wilders laten zien dat zij zelf niet slagen voor de rekentest. Veel minder investeren in onderwijs zorgt voor hogere rekeningen in de toekomst. Een investering in het onderwijs levert nog altijd het meest op. En nog zoveel meer moois: kinderen en jongeren die zich ontplooien, ontwikkelen en weer de toekomstige goede leraren zijn voor nieuwe generaties. Scholen zijn samen met sportverenigingen de plek waar verschillende mensen elkaar nog het meest ontmoeten.

En gelukkig zijn we in Haarlem gezegend met al een vrij goed onderwijs, goede directeuren en vooral leraren. Wie herinnert zich niet haar beste leraren van vroeger, ik bewaar goede herinneringen aan mijn leraren Wouter van Ravenzwaay en Hans Crum. Goede leraren maken het verschil. Laten we hen steunen in misschien moeilijke tijden die er aan komen. En als raad ook van hen leren om wijze beslissingen te nemen die Haarlem structureel beter en duurzamer maken. Dan ligt er een nog mooiere toekomst vóór ons!”