Raadsperiode op de helft: Joris Krouwels blikt terug

De raadsperiode is inmiddels (ruim) op de helft. De fractieleden van D66 Haarlem blikken terug op de afgelopen twee jaar in (ongeveer) 200 woorden. Als laatste aan het woord: raadslid Joris Krouwels!

“Nog nooit zag ik de lokale politiek onder jonge Haarlemmers zo leven.”

Cultuur is mijn favoriete dossier!
Haarlem gaat voor het Frans Hals Museum een depot huren in Haarlemmermeer. Het Frans Hals Museum zorgt onder andere voor de gemeentelijke kunstcollectie, die nu nog wordt bewaard in overvolle en onveilige containers. Het depot geeft Frans Hals Museum – eindelijk – de mogelijkheid om goed voor haar collectie te zorgen.

Het ‘klassieke’ cultuuraanbod staat in Haarlem als een huis, maar we hebben een inhaalslag te maken in het aanbod voor jongeren. Daar werken we aan! Dit jaar kregen twintig culturele projecten voor jongeren extra geld. Maar ik ben vooral trots op het actieprogramma voor de Haarlemse Nachtcultuur. Het kwam samen met jongeren tot stand. Nog nooit zag ik de lokale politiek onder jonge Haarlemmers zo leven. Er is al resultaat: binnenkort opent het Regenbooghuis aan het Spaarne haar deuren. Ik hou de jonge Haarlemmers hoog op ons prioriteitenlijstje. Of het nou gaat om jongerenwoningen, het cultuur- en evenementenaanbod of het behoudt van het Skatepark in de Waarderpolder.

En de komende twee jaar? D66 blijft hameren op brede samenwerkingen tussen de culturele partijen, want ook de kleine instellingen mogen profiteren van subsidies die we geven.
En er staat een zeer grote – risicovolle – investering gepland voor de toekomst van het Frans Hals. Ik kijk uit naar dat debat.

Beeld: (Selfie van) Joris Krouwels