An-Jes Oudshoorn

An-Jes Oudshoorn - Beeld: D66 Haarlem

Het is tijd voor echte keuzes. Ik kies voor een duurzame stad waarin kinderen gelijke kansen krijgen. Een stad die klaar is voor de toekomst.

  • 31 jaar
  • Amsterdam
  • Haarlem
  • Zij/haar

Haarlem is een fantastische stad om te wonen. Prachtige architectuur, omringd door groen en met fantastische bedrijven en voorzieningen.

Toch zie ik ook dat er dingen beter kunnen. We moeten nu samen stappen zetten om te zorgen dat Haarlem klaar is voor de toekomst.

Dat betekent voor mij: duurzame woningen toevoegen in hogere dichtheden. Met goede voorzieningen: onderwijs, sport, zorg. En natuurlijk goed groen.

Optimale bereikbaarheid voor de fiets, de voetganger en het openbaar vervoer is daarbij onmisbaar. Zodat Haarlemmers steeds minder afhankelijk worden van de auto.

Zo zorgen we dat Haarlem klaar is voor een duurzame toekomst.

Mijn lievelingsplek is het Schoterbos. Dicht bij mijn huis in Noord. Een heerlijke groene plek om te wandelen met de hond en te sporten. Ik kijk uit naar de ontwikkeling van nieuwe woningen en voorzieningen rondom het park.

Kansen om duurzamer en gezonder samen te leven. Door de bereikbaarheid te verbeteren en ruimte te maken voor fietsen, lopen en OV. Door energiezuinige woningen bij te bouwen, met genoeg aanbod voor starters, singles en ouderen. Door het groen in de stad te versterken en te voorkomen dat het groen rondom de stad wordt volgebouwd.

• Goede appartementen toevoegen aan het woningaanbod.
• Meer veilige ruimte voor fietsers en voetgangers realiseren.
• Zorgen dat alle kinderen kunnen meedoen met sport en cultuur.

Het boek dat het meeste indruk gemaakt heeft is ‘The Death and Life of Great American Cities’ van Jane Jacobs. Ik las het als eerstejaars student en ik wist meteen dat planologie de juiste studiekeuze was. De ontwikkeling van steden en hoe mensen daarin samenleven vind ik nog steeds ontzettend interessant.

Door corona is het alweer een tijdje geleden, maar ik ga graag naar cabaret. Heerlijk hoe cabaretiers je een spiegel kunnen voorhouden. Heel gezond ook dat de politiek af en toe flink op de hak genomen wordt.

Haarlemmer zijn betekent voor mij de vrijheid om je eigen levenskeuzes te maken in een van de mooiste steden van Nederland. Dat voelt als een voorrecht. Ik voel daarom ook een verantwoordelijkheid om in de gemeenteraad mijn steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst voor onze stad.

Dat ik ooit een kleine acrobaat was! Ik zat op circusles hier in Haarlem, een ontzettend leuke tijd. Ik had vroeger heel veel hobby’s: turnen, hockey, paardrijden, windsurfen, basgitaarles en dus het jeugdcircus. Ik wil dat alle kinderen in Haarlem de kans krijgen om hun talenten te ontdekken via sport en andere hobby’s.